Moonshine Jam 11: Putyky v plamenech a boty plný prachů

Moonshine Jam 11: Putyky v plamenech a boty plný prachů

Nejaktuálnější country-rockové pecky a singly z nových desek, které chystají Travis Tritt, Blackberry Smoke či The Steel Woods. Řepáckej mejdan v režii principála Radia Dixie Martyho. 


Dolů

„Každej večír podpálím jednu další putyku“, zpívá jeden z Waylonových následovníků Dallas Moore. Takhle by to mělo bejt. Drhnout to do roztrhání těla i posledních strun, jako by už nikdy neměl přijít zítřek. Skočit do toho po hlavě a kašlat na záchranný kruhy. V tomto duchu bude svištět dnešní Moonshine Jam a budou se v něm docela zajímavě střídat velký jména s lidma a kapelama, o kterejch jste nejspíš ještě nikdy neslyšeli. Ale na to jste ode mě už asi zvyklí. Tak si to užijte. A volume doprava!

Poslouchejte: Moonshine Jam 11 – Putyky v plamenech a boty plný prachů

Tahle deska by určitě měla potěšit spíš rockově založené posluchačstvo, ale fanoušci moderní americké country s trochu vnímavějšíma ušima jí určitě taky neodzívají. Debutové album slavných The Black Crowes z roku 1990, Shake Your Money Maker, letos dostalo ke třicátinám speciální kabátek v podobě remasterovaných tracků, spousty bonusů, nevydaných songů a živých nahrávek. Pilotním singlem je píseň Waitin´ Guilty a na videu můžete skouknout, jak ji „Vrány“ hrály někdy v roce 2008 v oklahomské Tulse.

The Dead South jsou fenomén a spoustu fandů mají i u nás doma. Hráli tady už několikrát a pokaždý jsme je s kolegou Bemanem prošvihli. Mají teď venku aktuální živák Served Life a na něm 17 kousků posbíraných z koncertů v USA, Kanadě i Evropě za poslední tři roky. Video musím pochválit, je to skvěle sestříhaný z materiálu, kterej natočili jejich fanoušci. Příště to už propásnout nesmím…

Legendární bažinný rocker Tony Joe White nás opustil v roce 2018 ve věku 75 let. Nicméně letos v květnu mu vyjde nová deska. Album Smoke From the Chimney dali dohromady jeho syn Jody se svým kámošem, prvoligovým producentem Danem Auerbachem a bude na něm 9 nikdy nevydaných písní. Whitovy starého demo nahrávky byly doplněny party natočenými studiovou kapelou a funguje to naprosto skvěle. Video dole budiž příkladem, že hudební klip může bejt i kreslenej. Když se to umí…

Jestli jste ještě nezaregistrovali, že máme v eshopu zase nový (či staronový) trika a mikiny, tak to koukejte napravit na DixieGear.cz. Mezi reedicema je i motiv Alabama – o ten jste si psali asi nejčastějc. A díky za vaše objednávky, jen díky nim může Radio Dixie vůbec existovat. A naše speciály jakbysmet.

Poslouchejte: Moonshine Jam 11 – Putyky v plamenech a boty plný prachů

The Steel Woods, jedna z nejlepších současných kapel na pomezí outlaw country a jižanského rocku, se těžce vyrovnává se smrtí frontmana, kytaristy, autora a zakládajícího člena Rowdyho Copea. Zůstane po něm poslední deska – All Your Stones. Vyjde letos v květnu a bude na ní mimo jiné i vynikající cover skynyrdovské klasiky I Need You s hostující country star Ashley Monroe. Takhle to mastili naživo v jednom ze svých garážových videostreamů. R.I.P. Rowdy.

Z kopců východního Kentucky tady máme dalšího talentovaného mládence. Jmenuje se Cole Chaney, je mu teprve dvacet a právě maká na své debutové desce. Jako kdybych sledoval před pár lety začátky Tylera Childerse. Tak uvidíme, co se z toho vyklube. První singl mě docela navnadil.

V legendárním RCA A studiu vznikla další deska našich oblíbených Blackberry Smoke a tím je jasné, že její produkci měl pod palcem hvězdný Dave Cobb. Album s názvem You Hear Georgia vyjde letos v květnu, podíleli se na něm jako hosté i Jamey Johnson, Warren Haynes a Rickey Medlocke, a tady je titulní píseň. Takhle se pracuje s Davidem Cobbem.

Dlouhých 13 let trvalo čekání na další album velkého oblíbence Rádia Dixie Travise Tritta. Deska Set In Stone vyjde 7.5.2021, bude na ní komplet původní materiál, žádný výběr top hitů nebo tak něco, z 11 písní jich 8 napsal sám Tritt (nebo se na nich aspoň podílel) a zárukou kvality je i jméno producenta. Opět sám maestro David Cobb. Tady máte zatím jeden z úvodních singlů - Ghost Town Nation

No a na závěr bysme si měli dát nějakou babu. Teda spíš BABU. Jméno Tami Neilson je fakt potřeba psát s velkejma písmenama. Jukněte na video a bude vám to hned jasný. Bonusy opatřená deluxe verze jejího loňského alba Chickaboom už je venku, zahrajeme si z ní song Call Your Mama a takhle to Tami s hochama válej naživo. Fakt deluxe…

Tak to by bylo pro dnešek alles a budu se těšit u dalšího Moonshine Jamu nebo Honkytonk Jukeboxu. Pokud byste to náhodou ještě nevěděli, takovejhle pořadů máme docela dost a všechny jejich díly si kdykoliv můžete pustit z našeho podcastovýho archívu. Zadarmo samozřejmě… Stay Tuned!

Poslouchejte: Moonshine Jam 11 – Putyky v plamenech a boty plný prachů

Playlist
Aaron Watson – Long Live Cowboys
The Black Crowes – Waitin´ Guilty 
Dallas Moore – Every Night I Burn Another Honky Tonk Down
The Dead South – Blue Trash
Tony Joe White – Boot Money
The Steel Woods – I Need You
Cole Chaney – Ill Will Creek
Creed Fisher – Everybody Wants To Be Hank Williams
Blackberry Smoke – You Hear Georgia
Travis Tritt – Ghost Town Nation
The Rhyolite Sound – The Road To Losing My Mind
Tami Neilson – Call Your Mama

Martin Pešek

Martin Pešek

Konzervativní Kozoroh na trnité cestě ke splnění svého amerického snu. Tenhle svět potřebuje opravdu trochu víc buranů.

Všechny články autora

Country Heroes 19: Waylon Jennings, díl druhý – Z psance legendou

Country Heroes 19: Waylon Jennings, díl druhý – Z psance legendou

Evžen Müller , Pokud některý z countrymanů zosobňoval hnutí Outlaws, byl to Waylon Jennings. Druhá část velkého profilu legendárního psance sleduje jeho kariéru od půlky 70.let až do konce. 

Honkytonk Jukebox 56: Nešlapte nám po vlajce, šmejdi!

Honkytonk Jukebox 56: Nešlapte nám po vlajce, šmejdi!

Martin Pešek , Redneck bard Creed Fisher je připraven nakopat kohokoliv po vidlácku do prdele, coloradská kapela The Barlow rozjíždí vysokohorskou country-rockovou párty a utajený písničkář Jeffrey Foucault pořádně prohrábnul svůj dvacetiletý archív. Trojici nových desek pro rockery i countrymany vybírá sám principál Rádia Dixie Marty.

Moonshine Jam 10: Boogie s Ježíšem a Johnny Cashem

Moonshine Jam 10: Boogie s Ježíšem a Johnny Cashem

Martin Pešek , Největší peckou mezi žhavejma novinkama americký country-rockový scény je dneska jednoznačně poprvé nahranej song Johnnyho Cashe v podání Marty Stuarta. Na řepáckým mejdanu uslyšíte i Erica Churche nebo Creeda Fishera.