Moonshine Jam 10: Boogie s Ježíšem a Johnny Cashem

Moonshine Jam 10: Boogie s Ježíšem a Johnny Cashem

Největší peckou mezi žhavejma novinkama americký country-rockový scény je dneska jednoznačně poprvé nahranej song Johnnyho Cashe v podání Marty Stuarta. Na řepáckým mejdanu uslyšíte i Erica Churche nebo Creeda Fishera.


Dolů

Únor bílý, covid sílí, lidi šílí (hlavně politici) a tak vůbec. Nejvyšší čas hodit běžný starosti za hlavu (máme jich, tuším, všichni docela dost) a spravit si náladu pořádnou porcí poctivý americký muziky. Jako v Moonshine Jamu obvykle to budou všechno čerstvý novinky, bude to místama country a docela často festovní bigbít, a co se textů týče, z některejch kousků by americký levičáci mohli dostat pěknej psotník. Takže všechno při starým. Co jinýho byste ode mě taky mohli čekat. Tak si to užijte. A volume doprava!

Nový CD Creeda Fishera a jeho Redneck Nation Bandu se jmenuje Go Out Like Hank a podrobnějšímu zkoumání ho podrobíme za měsíc v dalším Honkytonk Jukeboxu

Poslouchejte: Moonshine Jam 10 – Boogie s Ježíšem a Johnny Cashem

Ať tenhle chlápek sáhne, na co sáhne, furt je to dobrý. Velký oblíbenec Rádia Dixie Eric Church připravuje na letošní rok dvojcédéčko Heart & Soul, první díl Heart vyjde v půlce března a tady máte první singl. Videoklip stojí za skouknutí už kvůli tomu, že v něm můžete podívat do zákulisí, do studia, kde se tahle kolekce 20 tracků natáčela. Už se těšíme!

Muzika, kterou dělá Jacob Bryant, je někde mezi outlaw country a jižanským rockem, mezi Travisem Trittem a Lynyrd Skynyrd. Texty jeho písní dávají smysl. Ten starej dobrej Jih je pořád ještě tady a i když víra v Boha a elementární lidská slušnost nejsou teď zrovna v kurzu, neznamená to, že je zahodíme někam na smetiště. Jacobovo první regulérní album Practice What I Preach debutovalo v roce 2019 na prvním místě i-Tunes country žebříčku a jsem zvědav na letošní novinku, ze které jsou venku první dva singly. Good Ol´Boy si dáme přímo naživo a tady je ten druhej jako videoklip.

Heath Sanders – další kluk z malého města, který má šanci prorazit v hudebním byznysu. Jeho debutové EP Common Ground vychází na značce Valory Records, v jejichž stáji najdete mimo jiné i bro-country macho star Brantley Gilberta nebo Sheryl Crow, a velká deska už je určitě na cestě. Zní to uvěřitelně a zajímavě. Držíme palce!

Jestli jste ještě nezaregistrovali, že máme v eshopu zase nový (či staronový) trika a mikiny, tak to koukejte napravit na DixieGear.cz. Mezi reedicema je i motiv Alabama – o ten jste si psali asi nejčastějc. A díky za vaše objednávky, jen díky nim může Radio Dixie vůbec existovat. A naše hudební speciály jakbysmet.

Poslouchejte: Moonshine Jam 10 - Boogie s Ježíšem a Johnny Cashem

Jméno Daniel Lee mi občas prolítne ušima, respektive jeho muzika. Country v ní trochu slyšet je, ale povětšinou je to docela nátěr. Tvrdej jižanskej bigbít a příchutí rapu sem tam, je to moderní, aktuální, správně po řepácku umaštěný, umazaný a nasraný. 

Marty Stuart je prostě king. Jeho nahrávka písně I´ve Been Around z pozůstalosti Johnnyho Cashe je to nejlepší, co v dnešním Moonshine Jamu uslyšíte. Dupe to jak sviňa, dobro je skvělý, video super a Marty je možná ještě víc cashovskej než Johnny sám. Musím si zase někdy pustit některou z Martyho starších desek, vyloženě jsem na něj dostal chuť...

Pro tyhle týpky mám prostě slabost. Dobře věděj, že se z nich velký nashvillský hvězdy nikdy nestanou. V tom nejlepším případě se solidně uživěj nekonečným harcováním po sálcích, klubech a barech po celejch Státech, čas od času vydají nějakou desku, nějaký prachy kápnou z prodeje merche a to je asi tak všechno. Texasan Creed Fisher to má přesně tak. Nikdo mu nekecá do toho, co a jak má zpívat a hrát a to je jedině dobře. Jeho muzikou by mohli mučit členy Antifa komand jako v Guantanamu zajatý machometánský teroristy. Original Redneck Country Music. Na jeho čerstvý CD Go Out Like Hank se určitě podíváme v nejbližším Honkytonk Jukeboxu a tak zatím jen okoštujeme. Video je trošku starší, ale furt dobrý.

A to by bylo dneska všechno. Mějte se fajn a u příštího Moonshine Jamu nebo Honkytonk Jukeboxu na slyšenou...

Poslouchejte: Moonshine Jam 10 - Boogie s Ježíšem a Johnny Cashem

Playlist:
Eric Church – Hearts On Fire
Jacob Bryant – Good Ol´ Boy
Dallas Moore – The Rain
Heath Sanders – Old School´s In 
Sturgill Simpson – Jesus Boogie 
Daniel Lee – Huckleberry
Seth Ward – Lucky Strike
Marty Stuart – I´ve Been Around 
Chance Howland – Born Too Late
Graycie York – Texas Rain
Timbo – How Much Did It Cost
Creed Fisher – Low On Cash 

Martin Pešek

Martin Pešek

Konzervativní Kozoroh na trnité cestě ke splnění svého amerického snu. Tenhle svět potřebuje opravdu trochu víc buranů.

Všechny články autora

Honkytonk Jukebox 55: Bez fousů do jukeboxu nelez

Honkytonk Jukebox 55: Bez fousů do jukeboxu nelez

Martin Pešek , Chris Stapleton zase bourá hitparády písněmi o ďáblu a konopí, Warda Davise na jeho debutu provází piáno, vrány a černý kočky a na CD a DVD vychází koncert k poctě Merle Haggarda. Trojici nových desek pro rockery i countrymany vybírá sám principál Rádia Dixie Marty.

Marty Stuart – Hrát tradiční country je dnes v Nashvillu nejtvrdší underground

Marty Stuart – Hrát tradiční country je dnes v Nashvillu nejtvrdší underground

Petr Mečíř , Z komerčně úspěšného zpěváka se postupně vypracoval na mimořádně kreativního umělce a neochvějného bojovníka za udržování tradice country hudby.

Moonshine Jam 9: Novoroční výplach

Moonshine Jam 9: Novoroční výplach

Martin Pešek , Místo novoročního projevu vám principál Radia Dixie Marty radši pořádně propláchne uši. K čemuž mu pomůžou třeba Scott H.Biram, Bob Wayne nebo Chris Stapleton .