Hurá na Jih 73: Natchez – česká stopa

Hurá na Jih 73: Natchez – česká stopa

Jednou z hlavních hvězd letošního kolínského Southern Rock & Blues festivalu je francouzská kapela Natchez. Že je neznáte? Tak teď to můžete napravit.


Dolů

Jedna z nejlepších evropských southern rockových kapel - francouzští Natchez - jsou poměrně častým hostem na našich pódiích. Přinášíme vám příběh, jak se to stalo a k tomu spoustu skvělé muziky, která není běžně ke slyšení. Nezapomeneme ani na novinky kolem příprav letošního kolínského Southern Rock & Blues festivalu.  

Dališova Drbárna

Mnoho mých kamarádů, včetně majitele a ředitele Rádia Dixie Martyho, zastává názor, že koncem května není šance, aby se u nás uskutečnila jakákoli veřejná hudební přehlídka, natož taková velká akce, jako chystáme s několika kamarády (díky Kamile a další …) 28.-29.5.2021 v Kolíně na Kmochově ostrově. Pro většinu z vás už jistě není žádné překvapení, že by se u nás měl uskutečnit 10. ročník festivalu Southern Rock & Blues Kolín, letos s podtitulem European Southern Rock Jamboree. Tedy setkání nejlepších evropských southern rockových kapel s našimi domácími. Nic takového zatím v Evropě nebylo!
Ano, pravděpodobnost, že se tato akce uskuteční, je opravdu dost malá, ale dokud nepadne nějaké oficiální fatální rozhodnutí, musíme akci připravovat, aby mohla, pokud to jenom trochu půjde, proběhnout. Co se tedy už povedlo? Máme zajištěny prostory na hraní, zvukaře a osvětlovače, osm zahraničních a deset domácích kapel. Oslovil jsem množství potenciálních sponzorů a spolupracovníků a potenciální čtvrtina až třetina rozpočtu už je na festivalovém účtu. Vedle Rádia Dixie spolupracujeme na propagaci i s Radiem Beat, kde poběží reklamní audio spoty. Máme natočené i propagační video, kde diváky na festival zve jeho moderátor Marty. Festival podporuje Město Kolín a mezi největší spolupracovníky patří Městský pivovar Kutná Hora. Rozjeli jsme předprodej vstupenek přes e-shop Městského společenského domu, ale tam to zatím trochu stagnuje. Důvodem je zřejmě obava, že se akce neuskuteční, přestože veřejně deklarujeme, že peníze, v případě nekonání festivalu, vrátíme.


Mimochodem, za levnější peníz (na pátek 300,- a na pátek+sobotu 600,- Kč) máte možnost vstupenky koupit do 31.3. Od 1.4. do 27.5. budou vstupenky za 400,- respektive 700,- Kč a na místě 28.5. bude stát vstupenka na páteční program 500,- Kč, na pátek a sobotu nebo jen samotnou sobotu 800,- Kč.

Plánujeme, že by se celý festival filmoval a přes live stream vysílal do celého světa. I díky tomu můžou reálně proběhnout čtyři varianty festivalu.

1) V nejlepším případě proběhne festival podle plánu. V pátek na jednom pódiu 2 zahraniční a dvě – tři domácí kapely, v sobotu na dvou pódiích hlavní část programu.

2) Nebudou moci přijet zahraniční kapely.  Pozveme tedy několik dalších domácích kapel a festival proběhne v sobotu 29.5. na dvou pódiích s cca 12 – 14 kapelami.

3) Nebudou se moci přijet zahraniční kapely a bude silně omezena nebo úplně zakázána přítomnost diváků. S těmi domácími kapelami, které budou ochotny přijet, natočíme jejich vystoupení a prostřednictvím live stream technologie to odvysíláme do světa, jako kdyby festival proběhl… Nepřítomným předplatitelům vracíme vstupné.

4) Fatální varianta, kdy bude celá kultura zavřená, jako doposud. Festival se letos neuskuteční, předplatitelům vrátíme cenu vstupného a budeme hledat termín, kdy tuto akci uskutečnit napřesrok.

Já samozřejmě zůstávám optimistou a věřím, že se, s mnohými z vás, poslední květnový víkend v Kolíně potkám. Jednou z největších festivalových hvězd by u nás na festivalu měla být francouzská kapela Natchez, které teď budu věnovat zbytek času, který mám pro dnešní Hurá na jih vyčleněn.


Stánek s originálními vidláckými výstrojními součástkami naší značky DixieGear samozřejmě nebude v Kolíně chybět. A konkrétně tohle triko ALABAMA tam bude k mání v dostatečném množství a to i v opravdu chlapských velikostech.

Natchez – česká stopa 

Francouzská kapela Natchez je v našich končinách už nějakou dobu, hlavně u fanoušku southern rocku, dobře známá a několikrát u nás i koncertovala. Protože je to kapela s více jak třicetiletou existencí a cca 15 alby vlastní autorské tvorby, jejich profil by vydal na více jak hodinu slušně nacpaných informací se spoustou muziky. Rozhodl jsem se tedy zaměřit se hlavně na tu tzv. “českou stopu“, kterou Natchez u nás zanechali. Ani tak se nemůžu, aspoň krátce, zmínit o historii skupiny. 


Silver Oldaxe Band

Natchez vznikli v dubnu 1987, když se k předcházejícímu projektu staršího bratra Thierry Aeschbacha přidal mladší brácha a šikovný kytarista Emanuel (Manu) Aeschbach. Thierry (řečený Babach) v předcházejících kapelách The Silver Oldaxe Band, později zkrácené v názvu na The Silver, jen zpíval a jejich repertoár se skládal převážně z převzatých písní angloamerické produkce. Natchez se od svého začátku zaměřili na southern rock a vedle převzatých skladeb svých vzorů Lynyrd Skynyrd, ZZ Top, Blackfoot, Molly Hatchet a dalších začali také skládat vlastní autorské písně.  Personálně od začátku kopírovali poslední sestavu The Silver, ale do sestavy přidali i dvě vokalistky. Dívčí vokál prostě do southern rocku patří.


Natchez 1987

Začátkem 90. let se sestava scvrkla z původních osmi členů na pět a od roku 1992, po příchodu baskytaristy André Dufoura (s přezdívkou DD), prakticky až dodnes hrají Natchez jen v kvartetu.


Natchez 1992 - 94


Nějakou dobu se ještě střídali bubeníci, ale když v listopadu 1998 přišel Benjamin Proy, sestava si „sedla“ a během více jak 20 let se etablovala jako jedna z nejlepších, nejen francouzských, ale troufám si říct, že i evropských southern rockových skupin. Pojďme si tedy ještě tu sestavu představit pohromadě. Thierry (Babach) Aeschbach – zpěv, kytara; Emanuel (Manu) Aeschbach – kytary, vokál; André (DD) Dufour – baskytara a Benjamin (Ben) Proy – bicí.


Natchez 1998 

Co se hudebního archivu Natchez týká, tak první demo nahrávky jsou z let 1990 - 1993 a najdeme je na audiokazetě nazvané „Kdyby jen…“, která vyšla v roce 1993 a obsahuje tři písničky. V roce 1993 se Natchez objevili i na kompilaci 13 rockových kapel s jednou písničkou, která už byla dříve na zmíněné audiokazetě.


První nahrávky Natchez na nosičích 

V roce 1994 vydali Natchez ještě jedno promo CD v limitované sérii pro členy svého fanklubu a od roku 1995 se datují vydání řádných alb.To první bylo eponymní a neslo tedy název Natchez a my si tady teď dáme staré archivní video, jak Natchez hráli a vypadali na svém začátku. 


No a pak to šlo, jako na dobře seřízené mašině. 1997 – druhé album Infernal, 1999 – nejdříve koncertní živák Live a potom ještě čtyřpísňové album Chaman. Už o rok později přišla další řadovka Brut a v roce 2002 akusticky nahraná Acoustic se dvěma covery od LS a Allman Brothers Bandu (Sweet Home Alabama a Ramblin´ Man). Rok 2003 přinesl novou našláplou řadovku pod názvem Paradis Avec Toi (Ráj s tebou), a v roce 2005 další album Custom Shop

V následujících dvou letech pak Natchez vydali další skvělá alba. 2006 – Retour a la Source (Zpět ke zdroji, nebo též Zpět ke kořenům), ze kterého pochází velké hity, které si zde na Rádiu Dixie hráváme nejčastěji Tais-toi a Canicule Boogie. V roce 2007 pak vyšlo album Catch The Spirit, které obsahuje covery písní kapel, které mají Natchez rádi. Už jenom pro pořádek tady doplním další alba, která Natchez vytvořili v době, o které bude vzápětí řeč. V roce 2012 to bylo dvojalbum Double Dose, kdy první CD bylo zpíváno francouzsky a druhé anglicky a zatím posledním albovým počinem je živá nahrávka z roku 2018 nazvaná Live At Nancy-WebTV.

6.10. 2007 odehráli Natchez koncert u příležitosti 20 let existence kapely a z tohoto koncertu byl pořízen videozáznam. Ten pak následně v roce 2008 vyšel na DVD pod názvem 20 Years Later. A tohle je přesně to DVD, které později sehrálo hlavní úlohu ve zmiňované „české stopě“ Natchez. Ale k tomu se ještě dostaneme. Pojďme si teď dát video z toho výročního koncertu.


Pojďme si teď povědět, jak se Natchez dostali k nám do Čech. Jak se stalo, že jsou prakticky nejčastěji u nás koncertující evropskou southern rockovou kapelou. Někdy v polovině prvního desetiletí nového milénia probíhala čilá korespondence mezi francouzským hudebním redaktorem a novinářem Lucem Brunotem a některými českými muzikanty a taky některými členy Dixie spolku přátel jižanského rocku Bruntál. Pavel Hartl dostal tehdy od Luca nějaké CD od, pro něj tehdy neznámé, kapely Natchez. Muzika jej natolik zaujala, že když pak zahlédl na jednom americkém e-shopu při objednávání muziky DVD 20 let Natchez, neváhal a DVD si taky objednal.

Na nejbližším Summer Southern Session – festivalu na Mlejně v roce 2009 pak v pátek večer pro nedočkavé, kteří se na akci sjíždějí o den dříve, pustil ono DVD a všichni přítomní jsme zůstali s pusama dokořán. Takhle skvěle se ve Francii hraje fantastický southern rock. Takhle brilantně to nehraje žádná z našich domácích kapel, přestože jich tehdy bylo, že by se nechaly přehazovat vidlemi. 


I na mě ten zážitek ze sledování videa s Natchez udělal obrovský dojem. Když jsme pak po úspěšném prvním ročníku festivalu Southern Rock & Blues Kolín přemýšleli, koho pozvat v roce 2013 na druhý ročník, přišel můj brácha s myšlenkou, které jsem se hned chytil. „Co takhle pozvat Natchez?“ Hned jsem si dohledal jejich web, kontakt a napsal jsem, jako výstřel do tmy, pozvánku. Zanedlouho mi odepsal Manu a tu jeho první větu si pamatuju dodnes. Po prvních zdvořilostních pozdravech Manu napsal: „… je ti jasné, že od nás do Kolína je to asi 900 kilometrů?“ Mně to jasné bylo, protože jsem si samozřejmě zjistil, odkud Natchez jsou. Z kraje Champagne na severovýchodě Francie je to k nám rozhodně nejblíže z celé Francie. Podle té odpovědi jsem usoudil, že Natchez začali o cestě seriózně uvažovat a v květnu 2013 skutečně poprvé přijeli.


Natchez poprvé v Praze

Aby nezůstalo u jednoho hraní, domluvil jsem s manažerkou The Cell společné vystoupení v pátek 17.5. v Baráčnické Rychtě na Malé straně, v sobotu 18.5. hráli Natchez v Kolíně na našem festivalu a v neděli 19.5. společně s Full House v Praze v klubu Vagon.  Před prvním hraním v Baráčnické rychtě jsme se osobně viděli s Natchez poprvé, ale seznamování proběhlo velmi rychle a od začátku vládla velmi otevřená a přátelská atmosféra. Využil jsem té chvíle a za pomoci kamarádky a překladatelky Zuzky jsem s bratry Aeschbachovými, Babachem a Manu udělal rozhovor pro web Herald-Dixie ( najdete ho v sekci "rozhovory").


První setkání s Natchez v Praze

Oba borci se živě zajímali o české pivo a taky o naši southern rockovou scénu. S muzikanty The Cell se brzy spřátelili, a i když na koncert nepřišlo mnoho posluchačů, atmosféra byla skvělá. Další den, na fesťáku v Kolíně, si chlapci z Natchez užívali atmosféru odpolední části programu v Kutnohorské ulici. 


Natchez v Kolíně v Kutnohorské ulici

Večer na sále kulturáku je nerozhodil ani rozmar předcházejících vystupujících, kteří si přichystanou a nazvučenou bicí soupravu ze středu pódia přemístili doleva (z pohledu diváků), aby v jejich tříčlenné sestavě hlavní kytarová hvězda mohla exhibovat uprostřed. I dnes to na videu od Pepy Kulatého nebo na fotkách působí dost nezvykle. Jestli máte cca něco přes 50 minut volného času, můžete se na kolínské vystoupení Natchez podívat tady:


Nedělní koncert první Natchez Czech Tour se uskutečnil za nezájmu veřejnosti. Je pravda, že propagaci jsme moc nedali, ale obě kapely, Full House a Natchez se hlavně vzájemně seznámily a společné hraní si užily. Chlapce z Natchez hlavně bavil celý den v Praze a moc se jim u nás líbilo. Já jsem zase poznal skvělé muzikanty a výborné kamarády.


Natchez na pódiu v Kolíně

Vzpomínka na krásný víkend s Natchez v nás tak rezonovala, že když jsme s manželkou Ivčou vyrazili v prvních dvou týdnech září, ještě v roce 2013, s půjčeným obytným autem na dovolenou do Normandie, naplánovali jsme si cestu tak, abychom mohli navštívit jejich koncert v Audun Le Tiche, malém městečku na hranicích s Lucemburskem. 


S Natchez v Audun Le Tiche  

Bylo to krásné a milé setkání s přáteli po 4 měsících. Místní kapela tam slavila 10. výročí založení a Natchez byli mezi gratulanty. Celý večer byl báječný a kromě fotek jsem i něco zaznamenal na video. Jednu reprezentativní záležitost vám dám do tohoto promo článku. Jsem na to docela pyšný.



Poctivá jižanská muzika tady s náma bude pořád. I díky bláznům jako jsou kluci z Natchez nebo autor tohoto článku. Pokud pro to chcete i vy něco málo udělat, jukněte do našeho vidláckého eshopu DixieGear.cz a něco si tam vyberte. Zisk z prodeje triček, mikin a dalších bejkáren slouží jako jediný zdroj financování internetového rádia a webmagazínu RadioDixie.cz a jen a jen díky vašim objednávkám pro vás můžeme připravovat (mimo jiné) i audiospeciály jako je právě Dališův Hurá na Jih. Díky!

Další milé a musím říct, že nečekané setkání s Natchez, respektive s jejich kytaristou Manu, bylo v Praze 23.10.2015. To tehdy na svém turné po Evropě hráli Skinny Molly na Nové Chmelnici. Já tam pochopitelně nemohl chybět, protože mám Skinny Molly moc rád. Před sálem jsem potkal povědomého človíčka a nemohl jsem si vzpomenout, odkud jej znám. Mluvil na mě francouzko – anglicky a pochopil jsem, že by tu měl být Manu. Nedávalo mi to ale žádný smysl. Až teprve, když mě odvedl do šatny Skinny Molly a tam byl opravdu Manu, došlo mi, že tím človíčkem je Michel Krauze, jeden ze dvou důležitých osob, které se kolem Natchez pohybují a pomáhají tam, kde je potřeba. 


S Manu před koncertem Skinny Molly

S Manu jsme si padli do náručí, jako staří dobří kamarádi a zavzpomínali na rok 2013. Pak mi vysvětlil, že kytarista Skinny Molly Jay Johnson je nemocný, kapela nechtěla evropské turné rušit a kapelník Mike Estes si jako náhradu vybral právě jeho.  Myslím si, že Mike má velice dobrý přehled o evropských southern rockových kapelách. Mimochodem část toho evropského turné odjel tehdy místo Manu náš Pavel Marcel.  


K dalšímu, tentokrát už plánovanému, setkání došlo po dalších dvou letech, v roce 2017. Slavili jsme s Ivčou desáté výročí naší svatby a když jsme přemýšleli, co s tím uděláme, napadlo mě pozvat Natchez. Svatbu jsme měli v roce 2007 na Mlejně a já chtěl Natchez přivézt na Mlejn i jako poděkování Liborovi a Romanovi Kosinovým a všem „Mlejnským“ za to, jaké prostředí a jako atmosféru nám tehdy připravili.


Naše svatba na Mlejně v roce 2007

Kluci Kosinovi dostali nabídku, která se nedala odmítnout. Kdo by taky odmítl Natchez na svém fesťáku, že jo… K sobotnímu koncertu na Mlejně jsme pro Natchez ještě připravili páteční hraní v Kutné Hoře v klubu Česká1 společně s boleslavskými Full House.

Celý ten víkendový pobyt Natchez u nás byl pikantní i tím, že v roce 2017 uběhlo kulatých 30 let od založení kapely a tak jsme s Ivčou při hraní v Kutné Hoře připravili pro kamarády malé překvapení. Stylový narozeninový dort i s logem kapely. 


Po předání dortu v České1

Koncert se povedl. Obě kapely se už znaly z prvního společného vystoupení v pražském Vagonu a i diváku bylo výrazně více, než tehdy v Praze. Vystoupení jsem i natáčel a tak tady máte jedno video. Ta pohodová atmosféra z toho stříká na všechny strany.


Než jsme o den později, v sobotu 24.6.2017 vyrazili všichni na Mlejn, natočili jsme s Natchez u nás doma, opět za pomoci kamarádky Zuzky, rozhovor pro Rádio Dixie. Zájemci ho mohou najit zde.  V tom rozhovoru můžete, mimo jiné, slyšet informace o tom, jak těžké bylo a je ve Francii hrát southern rock. Bez jakékoli vlastní tradice v country a rocku se státem potlačovaným vlivem anglo americké kultury. I proto je obdivuhodné, jak skvělý a stylový southern rock Natchez hrají.


Natáčení rozhovoru s Natchez

Vystoupení na Mlejně bylo bezesporu tím nejlepším, co kdy na tomto festivalu bylo. Natchez byli dokonalí. Hráli jako poslední a k dispozici dostali celé dvě hodiny. Kdyby to bylo možné, tak věřím, že by byli schopni hrát až do rána. 


Když Natchez hráli skynyrdovskou Sweet Home Alabama, tak se s mikrofonem přidal i Michal Cerman z The Cell. Manu se zase předtím, když hráli na pódiu Full House, přidal se svou kytarou v jednom coveru od .38 Special. Prostě skvělá atmosféra na pódiu i dole pod ním.


Natchez s M.Cermanem


Full House s Manu

Jo a abych nezapomněl. Na začátku vzpomínky na rok 2017 jsem zmínil, že jsme v tom roce slavili s Ivčou 10. výročí svatby. I na Mlejn jsme si vzali, ty tehdy před deseti lety půjčené kostýmy a ještě se do nich vešli. Ocenili to i kamarádi, kteří byli v roce 2007 na Mlejně přítomni. 


10. výročí svatby na Mlejně s Natchez 

Ale pojďme dál. Na další setkání s Natchez jsme nečekali ani celý rok. V únoru 2018 jsem absolvoval výměnu kolenního kloubu, abychom už za tři měsíce vyrazili s Ivčou do Města St.Menehound v kraji Champagne, kde v místním kulturáku Natchez oficiálně slavili své třicetiny. Výborný koncert se dvěma doprovodnými kapelami a našlapaným sálem. Výborná atmosféra a jedinou věcí, která mi trochu vadila, byly ty dvě berle, které jsem nutně ke svému pohybu, i při focení, potřeboval.


V St.Menehound s DD 

A uběhly jenom dva měsíce a v červenci 2018 přijeli Natchez opět do Prahy. Ta byla totiž     5.-6.7. 2018 hostitelkou jednoho ze dvou velkých světových srazů majitelů motorek značky Harley Davidson. A protože na podobných akcích nesmí chybět pořádná americká muzika, a protože hudebním dramaturgem byl kamarád a kytarista pražských Sweet Pain Petr Smutný, dostali jsme na tuto světovou akci i Natchez. Trochu jsme tam s bráchou Petrovi Smutnému pomáhali a tak jsme Natchez odchytli hned na bráně při příjezdu.


S bráchou vítáme Natchez na 115 HD

To hlavní pro nás i Natchez se ale odehrálo na jednom ze tří pódií, které bylo Natchez přiděleno. Snažil jsem se jejich vystoupení i filmově zdokumentovat, ale technika byla proti. Krásné vzpomínky tak pomůžou podpořit aspoň nějaké fotky. 


Natchez na 115 HD

A protože se koncert Natchez na akci 115 let HD uskutečnil už v pátek, byla by škoda toho nevyužít a poslat chlapce hned domů. A protože, shodou okolností, v červnu téhož roku slavila moje manželka Ivča kulaté narozeniny, rozhodli jsme se to spojit dohromady. 7.7.2018 jsme na letním parketu v naší vesnici Nové Dvory uspořádali „Jižanskou tancovačku v Nováčích". Vedle Natchez se té taškařice zúčasnili i muzikanti další jižansko-rockové legendy, maďarští Asphalt Horsemen. Publikum pak měla přilákat kolínská legenda Blue Bucks. Bohužel se opět projevila tradiční bolest českých pódií (co neznám, na to nejdu), ale zase úplně špatné to nebylo. Natchez mají úžasný talent a skvělou vlastnost, že dovedou bavit jakékoli publikum a přitom i sebe. Po koncertu se ochotně fotili s každým, kdo o to projevil zájem a příležitosti využil i hudební dramaturg Rádia Dixie Petr Jirásek.


Petr Jirásek s Natchez

Ranní loučení po snídani u nás na zahradě 8.7. pak bylo smutnou, ale krásnou tečkou za skvělým víkendem, s nejistou perspektivou, kdy se opět s těmito báječnými lidmi setkáme. 

Nevím, jestli si to naši čtenáři vůbec uvědomují, ale Natchez opravdu nejsou žádní „kakánci“. Je to kapela, kterou si, jako své předskokany vybírají nejlepší americké southern rockové kapely, jak např. Molly Hatchet nebo Blackberry Smoke. Je mi velkou ctí mít tyto chlapíky za přátele.


Natchez a Molly Hatchet

Jo, a z hraní s Blackberry Smoke existuje video ze společného jamu.


V posledním roce, co všichni žijeme a nežijeme Covidem, šla kultura, a to nejen u nás, do háje. U Natchez došlo, po hodně dlouhé době, k personální změně. Babach a Manu se nepohodli s DD a ten s bouchnutím dveřmi odešel. Už asi dva týdny tahám z Manu marně informace, co a jak dělá Natchez. Jestli už mají nového basáka nebo jestli třeba nemakají na novém albu. Až teprve před týdnem se Manu ozval, slíbil něco napsat, ale skutek utek. Něco se ale děje. Třeba už jenom to, že syn od Manu, mladý Tom Aeschbach, který se od dětství učil na bicí a v posledních letech i na kytaru, začíná hudebně dospívat. Občas je ho už vidět, jako hosta, na pódiu s Natchez ale žádné oficiální video, na které by se dal dát odkaz, jsem zatím nenašel … Tak tady aspoň jedno jediné oficiální nekoncertní video Natchez.


Pomalu bych měl začít tento článek a celý dnešní pořad Hurá na jih směrovat k závěru. Všichni určitě víte, a inzeruju to tady už dost dlouho, včetně dnešní „Drbárny“, že by Natchez měli letos opět do naší republiky zavítat. Přípravu na festival Southern Rock & Blues Kolín chceme dotáhnout do té podoby, aby bylo možné ho jakýmkoli způsobem legálně realizovat. Není to v tuto chvíli v našich rukou a v naší moci, ale naděje umírá poslední. Takže přátelé:

Nezapomeňte, že už za dva měsíce 28.-29.5.2021 plánujeme v Kolíně uskutečnit na Kmochově ostrově 10. ročník festivalu Southern Rock & Blues Kolín s podtitulem European Southern Rock Jamboree a Natchez by měli být jednou z největších ozdob a největších hvězd akce.
Sledujte festivalový web www.rockblueskolin.cz,  web Rádia Dixie a samozřejmě i FB profily obou webů. Tam najdete detailnější informace.


Playlist:
Bandoleros - Krvák Bill
Flatman - Mama Told Me
Natchez - Robert
Natchez - Fils Á Papa
Natchez - Jacksonville 5 Brown
Natchez - Péche d´enfer
Natchez - Tais- Toi
Natchez - Samedi Soir
Natchez - Coude sur le bar
Natchez - Je marcherai droit
Natchez - Chaman
Natchez - Seul avec ma guitare
Natchez - Climb aboard

Dalibor Mierva

Dalibor Mierva

Nenápadný, skoro introvert, když ale dojde na SOUTHERN ROCK, šel by na kraj světa. Neúnavný propagátor domácí jižanské rockové scény.

All articles of the author

Hurá na Jih 31: Natchez a southern rock po francouzsku

Hurá na Jih 31: Natchez a southern rock po francouzsku

Dalibor Mierva , Velký rozhovor s muzikanty z absolutní špičky evropského southern-rocku, kapely Natchez, profil polozapomenutých a přesto skvělých Point Blank a pozvánky na nejbližší akce a koncerty.

Hurá na Jih 56: Ještěři made in Germany

Hurá na Jih 56: Ještěři made in Germany

Dalibor Mierva , Vzpomínka na Jindru Vobořila, pozvánka do Otrokovic na festival Stetson & Bourbon a rozhovor s Lubošem Gnojkem, zakladatelem webu Herald-Dixie.cz.

Moonshine Jam 11: Putyky v plamenech a boty plný prachů

Moonshine Jam 11: Putyky v plamenech a boty plný prachů

Martin Pešek , Nejaktuálnější country-rockové pecky a singly z nových desek, které chystají Travis Tritt, Blackberry Smoke či The Steel Woods. Řepáckej mejdan v režii principála Radia Dixie Martyho.