Mejdan na pláži aneb 12 let Hradecké V8 ve fotografiích

Mejdan na pláži aneb 12 let Hradecké V8 ve fotografiích

Populární sraz US cars Hradecká V8 2019 se blíží a to je důvod pro ohlédnutí za minulými ročníky. V hlavní roli Radek „Caddy“ Beneš a jeho fotoaparát. 


Dolů

O jednom z největších srazů amerických aut v ČR, o Hradecké Véosmičce, jsme tady psali už mockrát. Několikrát se na tohle téma rozepsal Marty, což je logické vzhledem k tomu, že na areál kempu na Stříbrném rybníce má řadu milých a vesměs obtížně publikovatelných vzpomínek. Ne všechny jsou v souvislosti s americkými kárami, spíš se mu prý vybavují zážitky typu veselých mejdanů se studentkami místní pedagogické fakulty apod. Ale to jsme odbočili. Zpět k letošnímu, už dvanáctému, ročníku Hradecké V8.


Plakát na letošní ročník Hradecké V8, která se již poněkolikáté koná v areálu místního letiště.

Vše podstatné najdete samozřejmě na webu akce, takže jen telegraficky. Přes 500 amerických kár. Holky v plavkách. Koupání. Pořádná nálož muziky, tentokrát převážně ve stylu rockabilly. Burleska. Roztleskávačky. Soutěž o nejhlasitější a nejkrásnější zvuk véosmičky. Hotrody. Customy. Večerní cruising po královéhradeckých bulvárech. Kamáradi. Pivo. DJ Mescalero. Bourbon. Steaky. Holky bez plavek… Určitě jsem ještě na spoustu věcí zapomněl. Prostě přijeďte a užijte si letos prý poslední fakt letní víkend, a to tak, že naplno. Jo a nezapomeňte se stavit u nás na stánku DixieGearu samozřejmě…

Vystoupení The Screwballs si rozhodně nenechte ujít, jako předkrm jedna historická ochutnávka. Pamětníci devadesátek vědí svoje…

Kompletní sadu letošních novinek (nejen) s autíčkářskou tématikou pro pány i pro dámy najdete ve stánku naší vidlácké outfitové značky DixieGear.

A protože dobrá fotka řekne dost často mnohem víc než sáhodlouhé žvanění, prohrábnul jsem se archívem a vybral jsem pro vás fotografický průřez všemi deseti proběhlými ročníky Hradecké V8 (ten úplně první na střeše zdejšího nákupního centra jsem bohužel tenkrát nějak prošvihnul). Tak potěšte oko a o víkendu 23.–25. 8. 2019 nashle na Stříbrňáku!


Na akci se většinou dost práší...


Cruisingy po hradeckých bulvárech jsou jedním z nejkrásnějších bodů programu. A jinde nenajdete křižování města bez vytyčené trasy, jen kochání, potkávačky...


...a samozřejmě i parkování na náměstí s možností občerstvení v bezpočtu podniků na něm.


V té správné večerní atmosféře obzváště vyniknou krásná zadní světla. A v Evropě na to, že přes celou... zadek to je nejlepší, přišli až před pár lety.


Když už jsme u těch prdelek...


Cruisuje se nejen ve městě, ale i po campu. Krom sobotního návalu vesměs pořád, ale večer je to nejlepší. Zvlášť na pickupu plném kamarádů.


Někdy je možné vidět soupravy, jaké by vás snad ani nenapadly. Pro většinu z nás by to samotné tažné '57 Mercury znamenalo splněný sen (zvlášť když má stále sedačky v původním obalu, na jejich čalounění ještě ničí půlky nespočinuly). Ale pán si za něj zapřáhne ještě nálezový '47 Cadillac.


Tento Buick v naší zemi, postižené většinu času nepřízní k pořádným autům, strávil dlouhá desetiletí a přečkal v naprosto původním stavu.


'66 Cadillac Coupe DeVille při západu slunce. To je kýč jak bitch.


Pokud se na vás nedostalo bydlení v campu, řešit se to dá různě. Zde praktický stan na korbě Ranchera.


Lil Red Express Truck, kterým dorazil Zdeněk Izer. To je tak, když kromě skvělého smyslu pro humor máte i výborný vkus.


Chrysler 300 Hurst se u nás moc nevidí.


A '57 Chevy Nomad jakbysmet


Když sedí za volantem dospělého auta pěkná holka, není už moc co vylepšovat.


Na place můžete narazit fakt na leccos. Vidíte ten zapálený výraz?


Tak zase jednu klasiku, nádherný '57 Cadillac


Sbaleno nacisty. Pardon, na cesty.


'65 Electra se svou elegancí nikoho nepohorší.


Noční život v plném proudu, mám neblahé tušení, že k tomuto stánku se váže spousta různých vzpomínek...tedy u těch, kteří nějaké mají.


Neobvykle umístěné brzdovky s blinkry u Toronada vždy stojí za fotku.


Mercury, které projelo Route 66 a nyní se prohání u nás.


Krásné zadní partie '59 Oldsmobilu a '60 Buicku. Stejně toto asi byly nejlepší časy.


Na srazu ovšem máte šanci spatřiti i vozy z těch nejstarších.


Dohled nad pořádkem bývá také zajištěn.


V roce 2011 navštívila kolona aut i Hip hop camp. To byla tehdy neskutečná show a tolik otevřených chlebáren jsem v takové koncetraci za celý život neviděl.


Nějaký ten Dodge z roku '57 je ozdobou setkání poměrně pravidelně, jen se občas změní barevné provedení. Ale paráda je to vždy.


Na druhou stranu i menší a novější vozy mívají co nabídnout, zejména po setmění.


Návštěva z časů druhé světové


Na večerním cruisingu si můžete užít libovolným způsobem.


A pro změnu zase jeden moderní kokpit, tentokráte Olds Aurora, kdo by takovou hi-tech věc nechtěl?


Občas není problém narazit i na něco poněkud většího. A žlutšího.


Na sraz jezdí i hodně zahraničních hostů, tento milý pán z Polska snad ještě nevynechal nikdy. A copak to tu obdivuje za stroj? ;)


Občas se nevyhnete troše recese, kupodivu to ani nehořelo.


Fantasii se meze nekladou. Zaparkujete si jeepem na pařezu, vylezete na střechu a klábosíte. A když dojde drink? Vždy vám někdo podá další.


A uzavřeme to ještě jednou divokostí. Výraz toho kluka hovoří za vše :)

Fotografie: Radek „Caddy“ Beneš 

Radek Beneš

Radek Beneš

Fotograf a příležitostný psavec specializovaný na KBŽ. Káry, baby, žrádlo. Pořadí priorit se průběžně mění.

All articles of the author

Corvette C8 s motorem uprostřed: Svatokrádež nebo návrat k tradicím?

Corvette C8 s motorem uprostřed: Svatokrádež nebo návrat k tradicím?

Vojta Dobeš , Největší změna v téměř sedmdesátileté historii Corvette je tady. Motor se přestěhoval za kabinu. Část fanoušků je nadšená, část se bouří. Je to opravdu znesvěcení legendy, nebo se Corvette vrací ke kořenům tak hlubokým, že nejsou na první pohled vidět?

Vidláckej punk aneb Dixie On The Road 2019 očima redaktorů Rádia Dixie

Vidláckej punk aneb Dixie On The Road 2019 očima redaktorů Rádia Dixie

Ivo Strejček Jr. , První ročník pohodového redneck mejdanu byl nejen o „amerikách“. Slovem i obrazem vás jím zasvěceně provedou členové týmu RadioDixie.cz.

Zázraky buranského inženýrství aneb Co staví rednecks místo zahradních traktůrků

Zázraky buranského inženýrství aneb Co staví rednecks místo zahradních traktůrků

Vojta Dobeš , Když český vidlák dostane záchvat inženýrské kreativity, udělá ze staré škodovky zahradní traktůrek. Jižanský redneck obvykle postaví něco o dost zajímavějšího...