Hurá na Jih 78: V čekárně na slávu

Hurá na Jih 78: V čekárně na slávu

Náhodný výběr kapel, kterým se nepodařilo vyšplhat až na samý vrchol popularity a slávy. Laidlaw, Cross Canadian Ragweed, Skeeter Biscuit nebo Snowblynd ale i tak oslovili nemalý okruh posluchačů a doufáme, že padnou do ucha i vám. 


Dolů

V posledních cca 10 – 15 letech se mi dostalo do rukou (a následně bylo zařazeno do sbírky) poměrně dost alb kapel, které na svou šanci teprve čekají. Čekají na slávu. Avšak, co je to sláva? Pro mě byla sláva, když jsme s naší kapelou Argus v Bruntále, někdy v roce 1976, hráli v jednom týdnu 3 vystoupení na 3 učilištích. Měli jsme „turné po Bruntále“. Z jednoho učňáku na druhý nám děcka pomáhala přenášet aparaturu… prostě sláva. Kapely, které si dnes budeme hrát, jsou na tom ale výrazně lépe, než náš Argus.

Kapela Argus – Bruntál cca 1976. Poznáte autora tohoto pořadu?

Poslouchejte: Hurá na Jih 78 – V čekárně na slávu

Výběr kapel, které budeme dnes poslouchat je vyloženě náhodný. Vybíral jsem je postupně podle toho, které kapely vznikly v závěru minulého tisíciletí nebo až v tom novém a svá alba (která náhodou nebo záměrně vlastním) vydala na přelomu anebo hlavně až po začátku nového tisíciletí. Záměrně jsem vynechal kapely, jako třeba Black Stone Cherry, Blackberry Smoke, Hogjaw nebo The Cadillac Three, které sice vznikly až po nástupu nového milénia, ale všechny je už považuju za natolik známé a slavné, že se prostě samy z našeho seznamu pro dnešní pořad vyřadily.

Dnes udělám takový malý experiment a vyjdu vstříc těm z vás, kteří neradi čtou. Jsem zvědavý, jestli si toho někdo všimne a jestli na to bude nějaká reakce. Tak a teď si pojďme, projet všechny ty kapely, o kterých bude v pořadu samotném detailnější řeč.

LAIDLAW

REBEL TRAIN

THE SULENTIC BROTHERS BAND

CROSS CANADIAN RAGWEED

GHOST RIDERS

FREEDOM AND WHISKEY

Jo, takhle to máme my vidláci rádi. Originální trika, mikiny a další bejkárny najdete v našem řepáckém eshopu DixieGear.cz a předem díky za vaše objednávky. Bez nich bysme fungovat nemohli…

Poslouchejte: Hurá na Jih 78 – V čekárně na slávu

SKEETER BISCUIT

CADDLE

WHITESTARR

SNOWBLYND

BRAXTON BRAGG

Tenhle obal od CD kapely Braxton Bragg jsem vám slíbil v podcastu, takže tady ho máte. Oko yankejského estéta by asi zvlhlo zděšením, ale k téhle muzice trocha redneckovského kýče prostě patří. Co by asi na tuhle dámu říkal konfederační generál, po němž se tahle parta pojmenovala? No, počítám, že by si dal říct a ta flaška s bourbonem by určitě taky nepřišla nazmar...

PONDEROSA

ALLIGATOR JACKSON

A to je pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost, zachovejte nám přízeň a za měsíc opět vyrazíme na Jih!

Poslouchejte: Hurá na Jih 78 – V čekárně na slávu

Playlist:
Laidlaw – Revolution Is Coming
Rebel Train – A Beer Song
The Sulentic Brothers Band – Old Glory
Cross Canadian Ragweed – Dimebag
Ghost Riders – Gone South
Freedom And Whiskey – The Slide
Skeweter Biscuit – Worthwille
Caddle – Mississippi Doublewide
Whitestarr – Luv Machine
Snowblynd – The Mash
Braxton Bragg – Walter Ego
Ponderosa – Old Gin Road
Alligator Jackson – Swamp Justice

Dalibor Mierva

Dalibor Mierva

Nenápadný, skoro introvert, když ale dojde na SOUTHERN ROCK, šel by na kraj světa. Neúnavný propagátor domácí jižanské rockové scény.

All articles of the author

Dixie Night Ride 4 – Třešně tvrdý jak šutr

Dixie Night Ride 4 – Třešně tvrdý jak šutr

Petr Jirásek , Velký profil jižanských hardrockerů Black Stone Cherry, nejaktuálnější moderní poctivá country Copper Chief a superskupina Hellyeah se zajímavou muzikou i názvem. Kurva, že jo!

Honkytonk Jukebox 52: Desperados z hlubin Dixie

Honkytonk Jukebox 52: Desperados z hlubin Dixie

Martin Pešek , Outlaws těžce vyzbrojili svou kytarovou armádu, poslední opravdový psanec Billy Don Burns našel svoje blues kousek za mexickou hranicí a Jesse Daniel valí bakersfieldskej honkytonk jak o život.

Hurá na Jih 69: Charlie Slavík

Hurá na Jih 69: Charlie Slavík

Dalibor Mierva , Rozhovor s jedním z nejlepších hráčů na foukací harmoniku u nás, Charlie Slavíkem. SoundtrucK a Blackberry Brothers – řecký a polský výsadek na Southern Rock & Blues Kolín 2021.