10 TV reklam na americká auta, které vás dostanou

10 TV reklam na americká auta, které vás dostanou

Reklamy většinou bereme jako nutné zlo, ale některé zkrátka stojí za to. Dokáží pobavit, nadchnout nebo dokonce dojmout. My jsme vybrali pár těch nejzajímavějších, které se týkají amerických aut.


Dolů

Z reklamy se často můžete dozvědět leccos o tom, co si o tom kterém autě myslí sám jeho výrobce a na jaké zákazníky při jeho návrhu myslel. My už jsme se s vámi takto podívali na nejzajímavější tiskové inzeráty na auta a prošli jsme prostřednictvím reklam celou historii Fordu Mustang. Teď se ale budeme spíše bavit. Nebo třeba dojímat. Tady jsou některé z nejchytlavějších televizních reklam na americká auta...

Politicky nekorektní Charger

Slušný, moderní a genderově uvědomělý muž si samozřejmě cení vážných vztahů a už jen samotná myšlenka, že by ho od zasnoubení s milou dívkou mohla odradit tlupa sexbomb, které přišly obdivovat jeho auto, je mu z duše odporná. Žejo? 

Americký doják

Američtější to už snad být nemůže (nebo může, ale to si ukážeme níže). Patriotismus a sentiment vojáka vracejícího se z války, správný americký dům s americkou rodinkou, tatíkem jezdícím ve starém Mustangu... a jak to celé končí, to už si asi domyslíte.

Americký bard a americký luxus

Komu jinému byste měli věřit, že Cadillac je to nejlepší pro tu správnou cestu do neznáma a za tajemnem, než Bobu Dylanovi? Zvlášť když vás přitom naláká i na satelitní rádio, protože není nc lepšího, než když do hudby v rádiu nikdo nekecá. Tedy, leda že by  to byl on.

That thing's gotta Hemi?

Dnes už víceméně každý počítá s tím, že pickupy mohou být zatraceně rychlé. Ale před nějakými deseti lety, kdy byla 5.7 Hemi pod kapotou Dodge Ram 1500 ještě relativní novinka, měli lidé výkony spojené tak maximálně s muscle cars. Ostatně stejně jako právě jméno Hemi. Tak není divu, že chlápci v otřískaném Plymouthu Duster byli překvapení nejen odpovědí řidiče Ramky, ale také tím, jak jezdí...

Importováno z Detroitu

Eminem sice možná nehraje ten typ hudby, který by byl naší redakci nejmilejší, ale jedno se mu musí uznat – má koule. A když vypráví o tom, jak je Detroit je možná zvenčí ošuntělý, ale jeho duch zůstal nezlomen a stále chce vyrábět ta nejlepší auta na světě, člověk by mu to docela i věřil. Jen kdyby u toho, sakra, neseděl zrovna v Chrysleru 200...

Nejen tahat, i brzdit!

Už jste někdy přemýšleli nad tím, co byste dělali, pokud by vám zrovna při přistání s velkým transportním letadlem selhaly brzdy? Pro nás v redakci je to dost ožehavé téma. Naštěstí nám tahle reklama poradila snadné řešení. Pro příště už budeme v nákladovém prostoru vždycky vozit alespoň jednu F-150 a pořádný kus řetězu.

Jo a mimochodem, oni to fakt asi natočili naživo!

Bouchněte si do auta roku

Když váš populární muscle car vyhraje cenu „auto roku“ od největšího automobilového časopisu, je spousta metod, jak takový úspěch oslavit. U Pontiaku se rozhodli, že dají partě chlápků do ruky klíč na kola a nechají je do zbrusu nového GTO mlátit. Co tím chtěli dokázat, to se dozvíte ve videu.

Mám ho většího!

Mít ho většího je důležité, to ví každý chlap. Ale když začnete zvát kamarády domů s tím, že ho budete zrovna voskovat, je dobré mít jasno v tom, koho vlastně máte většího. Protože by někdo mohl myslet na něco jiného než na teréňák...

Dovolenkováním se na měsíc nedostanete

Tahle reklama způsobila trochu zlé krve. Aby také ne, když v ní hrdina vysvětluje, že Amerika se dostala tam, kde je, díky tomu, že si Američané „neberou celý srpen volno“ a „netráví čas po kavárnách“. Proto mohli na měsíci nechat auto s klíčky v zapalování, protože vědí, že nikdo jiný tam nepřiletí. A celé to zakončí nonšalantním „n'es pas“. No, Francouzům se to prý moc nelíbilo...

I Washington by jezdil Challengerem

Když na britské vojáky, bojující v pro ně cizí zemi daleko od domova, útočili odhodlaní a bojovat za svou svobodu odhodlaní osadníci, muselo to být dost hrozné samo o sobě. A teď si představte, že by kolonisté měli něco ze své moderní historie. Tedy, tehdy vlastně ještě budoucnosti...

Vojta Dobeš

Vojta Dobeš

Automobilový novinář, který o amerických autech nejen píše, ale také s nimi jezdí. S oblibou provokuje svými názory nejen na auta.

All articles of the author

10 amerických aut, do kterých můžete investovat i vy

10 amerických aut, do kterých můžete investovat i vy

Vojta Dobeš , Nemusíte kupovat zrovna Hemi 'Cudu za miliony, aby se vaše investice zhodnotila. Vybrali jsme vám desítku dostupných amerických aut, na kterých máte šanci vydělat. Nebo alespoň neprodělat.

Až vyrostu, tak si pořídím americkej sporťák, přítulný koťátko a plnou nádrž benzínu.

Až vyrostu, tak si pořídím americkej sporťák, přítulný koťátko a plnou nádrž benzínu.

Radek Beneš , Ke krásným autům patří bezesporu i krásné dívky. Dáváte přednost klasickým muscle cars anebo koťátkům?

Klony nejsou špatné aneb jak ušetřit na muscle caru

Klony nejsou špatné aneb jak ušetřit na muscle caru

Vojta Dobeš , Jestli se občas zasníte u inzerátů s klasickými muscle cars, určitě jste narazili na označení „klon“? Co to ale znamená? Je to špatné? Je to něco jako kopie nebo replika? Kdy se vyplatí klon koupit?