Honkytonk Jukebox 15: Ďábel v obytném přívěsu

Honkytonk Jukebox 15: Ďábel v obytném přívěsu

Muzika pro víkendový road trip a nejčerstvější várka nových desek a singlů.

Dolů

Letošní červen se vyznačuje tím, že má o jeden čtvrtek víc než jiné měsíce. Místo obvyklých čtyř tedy pět. A to znamená, že červnové Honkytonk Jukeboxy budou dva. Máte radost? No, předpokládám, že máte…

První hodinu dnešního Jukeboxu věnujeme především pozvánkám na zajímavé akce, které se konají v následujícím víkendu – tedy 3.-4.června 2017. Pokud tenhle článek čtete se zpožděním, budiž vám to inspirací pro příští rok. A na cestu na některý z našich víkendových tipů jsem se snažil vybrat tu správnou, šlapavou muziku tak, jak to máme na Dixie rádi. Takže poslouchejte, potěšte ucho a abyste měli zážitek kompletní, nakoukněte do některého z videoklipů, které by vás měly naladit na tu správnou letní náladu.

Poslouchejte: Z jukeboxu do playlistu 10 – Víkendový road trip

Irský písničkář Travis O´Neil a jeho česká kapela míchající bluegrass, country, blues, folk a rock s úctou k Hanku Williamsovi, Johnny Cashovi a legendárním The Dubliners vystoupí spolu s další sestavou rockabilly a psychobilly bandů na jubilejním 10.ročníku Psycho Therapy Festivalu v Herlíkovicích u Vrchlabí.

Až na tuhle partu narazíte někde v klubu nebo na fesťáku, nepropásněte je. Na Youtube najdete několik záznamů z jejich koncertů a já osobně se těším, až je uvidím naživo někdy a někde...

Blackberry Smoke nemůžou v letním road-tripovém výběru chybět. Klasický track z jejich první desky Little Piece Of Dixie.

ZZ Top opět v Česku! Pokud se nestane něco nepředvídatelného, tak se na jejich plzeňském koncertě potkáme, stánek s našimi tričky DixieGear bude narvaný jižanskými vlajkami až po střechu, nebojte…


A jedna chuťovka na závěr první hodiny. Hank III v show Marty Stuarta (na Martyho nové CD dojde řada v příštím Jukeboxu). Oblek a kravata je z pozůstalosti jeho slavného děda Hanka seniora, stejně jako píseň, kterou jeho divoký vnouček pěje.

Druhou hodinu červnového Honkytonk Jukeboxu nevyplníme jako obvykle ukázkami a podrobnějšími recenzemi trojice nových desek, ale protože té muziky sena nás valí tuny a tuny, ochutnáme těch novinek mnohem víc a dojde i na nejčerstvější singly slavných hvězd i zajímavých nováčků. A samozřejmě dojde i na nějaké ta videa.

Poslouchejte: Honkytonk Jukebox 15  – Ďábel v obytném přívěsu

Willie Nelson se pořád ještě nechystá zaklepat bačkorama, naopak. Právě vydal už své jedenašedesáté řadové album God´s Problem Child a než se k jeho podrobnějšímu průzkumu dostaneme v dalším díle Jukeboxu, tady je malý závdavek.

Náš oblíbenec Bob Wayne je opět v Česku, konkrétně ho můžete vidět 13.7. v klubu Barák v Ostravě a 14.7. v Táboře na festivalu Mighty Sounds. Takhle zní opravdová, komercí neušpiněná outlaw country. Nová deska Bad Hombre je trochu míň divoká než ty předešlé, ale to vůbec nevadí.

John Mellencamp, muž, kterého Johnny Cash označil jako jednoho z 10 nejlepších písničkářů historie, se od springsteenovského heartland rocku v poslední době posouvá směrem k tradičnější, více countryovatější poloze a činí tak nadmíru poslouchatelně. Nové album Sad Clowns And Hillbillies vzniklé ve spolupráci s Carlene Carter si představíme taky příště, úvodní seznámení obstará duet s Martinou McBride.

Playlist Z jukeboxu do playlistu 10 – Víkendový road trip
Charlie Daniels feat.Darius Rucker – Like A Rolling Stone
Travis O´Neill And His Cardinal Sins – Maggie´s Bones
Blackberry Smoke – Good One Comin´ On
The Flying Burrito Brothers – Tried So Hard
Travis Tritt – Hard Times And Misery
Cory Morrow – Texas Time Travellin´
ZZ Top – She´s Just Kiling Me
Steve Earle And The Del McCoury Band – Leroy´s Dustbowl Blues
Merle Haggard – Branded Man
Hank Williams III – Drink It, Drug It
Loretta Lynn, Jack White – Portland, Oregon
The Waltons – Devil´s Face
Lynyrd Skynyrd – All I Can Do Is Write About It

Playlist Honkytonk Jukebox 15 – Ďábel v obytném přívěsu
Aaron Watson – Rolling Stone
El Cuero – Big Shot
Bob Wayne – Devil´s Backbone
Willie Nelson – Delete And Fast Forward
Rodney Crowell, Rosanne Cash, John Paul White – It Ain´t Over Yet
Chris Shifflet – West Coast Town
John Mellencamp, Martina McBride – Grandview
Jason Isbell And 400 Unit – Cumberland Gap
Trace Adkins – Still A Soldier
Brent Cowles – Lift Me Up (Leave Me Here)
Sam Outlaw – Tenderheart
Nikki Lane – Highway Queen
Gregg Graffin – Too Many Virtues

Martin Pešek

Martin Pešek

Konzervativní Kozoroh na trnité cestě ke splnění svého amerického snu. Tenhle svět potřebuje opravdu trochu víc buranů.

All articles of the author

Honkytonk Jukebox 13: Vetešníci na tripu a plavky po babičce

Honkytonk Jukebox 13: Vetešníci na tripu a plavky po babičce

Martin Pešek , Královna outlaw country a westernová pin-up girl Nikki Lane, kapela jednoho špinavýho starýho chlápka jménem Scott Biram a hřbitovní rock Old 97´s.

Hurá na Jih 28: Bigbít Rossingtonovic famílie a dunění harleyů

Hurá na Jih 28: Bigbít Rossingtonovic famílie a dunění harleyů

Dalibor Mierva , Pavel Hartl zmapuje „neskynyrdovskou“ hudební dráhu Gary Rossingtona a v rozhovoru s Petrem Smutným (ex-Sweet Pain) dojde kromě muziky na Harley-Davidsony.

Noční můra 24: Listí z javoru podruhé

Noční můra 24: Listí z javoru podruhé

Mr. Beman , Irská tancovačka pokračuje a po ní nebezpečně pohledná Lindi Ortega, hraničáři v podvlíkačkách Deep Dark Woods a den ode dne temnější The Sadies.