Dupárna 57: Mladí ladí punk

Dupárna 57: Mladí ladí punk

Punkáči s banjem opět opanují Dupárnu a z bluegrassu nezůstane kámen na kameni. Na divoké destrukci klasických žánrů se budou podílet mimo jiné Scott H.Biram, William Elliot Whitmore a Agnostic Mountain Gospel Choir.


Dolů

Říjnová Dupárna by mohla sloužit jako ukázkové pokračování tohoto pořadu. Divoké rytmy, ještě divočejší zjevy, nekompromisní texty a nemilosrdné křížení folku a rocknrollu. Metalisté, pankáči a nejrůznější alternativci se vrhli na tradiční lidovky a řádně si je upravili k obrazu svému. Výsledkem je jízda, jakou Dupárna už dlouho nepamatuje.

Poslouchejte: Dupárna 57 - Mladí ladí punk

Začneme veselou partou z Colorado Rockies, která svojí muzice říká outlaw blues nebo trashgrass. Zní to nějak takhle:

Lyričtější notečku představuje v dnešní Dupárně John Fullbright z Oklahomy. Dvaatřicetiletý muzikant vydal svoji první desku, živák z vystoupení na místním fesťáku, ještě v době, kdy chodil na střední. Svoje první řadové album vyslal do světa o dva roky později. To se psal rok 2011. From the Ground Up, jak se deska jmenovala, byla nominovaná na Americana Award v kategorii Best Americana. A právě z ní je i následující skladba.

Jelikož vaše oblíbená Dupárna funguje čistě jen díky profitu z našeho vidláckého eshopu DixieGear.cz, zkuste tam taky juknout a určitě si něco vkusného a originálního vybéřete. Mezi posledními novinkami a reedicemi zcela jistě. Díky a ať se dobře nosí!

Obtížně vystopovatelné trio ze Santa Barbary v Kalifornii je další z mnoha jmen tamější baskerské scény. Kapely jsou navíc personálně silně provázané, takže na většině akcí o pěti kapelách hraje dohromady tak deset, až dvanáct lidí. Ta úspora! I takhle se dá pojmout zodpovědnost k planetě.

Robbers Roost je, pokud jsem to dobře pochopil, nový název projektu původně známého jako Cy-Lint Apparition. K tomuto duu ve složení Wren Carter a Mark Paschen se přidal ještě bubeník Calvin Bertinelli. Kdo je ten basák v prvním videu, těžko říct. Pro jistotu přidávám ještě jedno video, abyste se mohli podívat na půvabnou Wren. Jo a Robbers Roost je místo v Utahu, kde se ve skalách schovávali Butch Cassidy a Sundance Kid.

Najít někoho nad čtyřicet je mezi touhle sběří docela problém. A přitom my hoši v nejlepších letech jsme nejen nejsilnější, nejchytřejší a nejzkušenější, ale i umělecky nejpřínosnější. Celou situaci dneska zachrání legendární Scott H. Biram, matador mnoha žánrů od country a blues po heavy metal. Zároveň ho berte jako pověstnou třešničku na dortu, protože se jeho prostřednictvím rozloučíme. Za měsíc v Noční Můře!

Poslouchejte: Dupárna 57 - Mladí ladí punk

Playlist Dupárna 57 – Mladí ladí punk
2nd Rag Stompers – Moonshiner
Blackgrass Gospel – Gallows
The Epileptic Hillbillys – Iĺl Never Love Again
John Fullbright – Satan And St. Paul
Kimya Dawson – You Love Me
My Pizza My World – Long Gone
My Pizza My World – Song For You
Robbers Roost – Johny Law
Scott H. Biram – Slow And Easy
William Elliot Whitmore – Hell Or High Water
Agnostic Mountain Gospel Choir – They Can Make It Rain Bombs
Tejon Street Corner Thieves – No Water
Tejon Street Corner Thieves – Whiskey
Scott H. Biram – Long Old Time

Mr. Beman

Mr. Beman

Jsem fanatickým příznivcem všeho, co se týká Ameriky devatenáctého století. Mám rád parní stroje, perkusní zbraně a hluboké lesy.

Všechny články autora

Dupárna 56: Hrábni do kotlíku

Dupárna 56: Hrábni do kotlíku

Mr. Beman , Výroční táborák v režii Mr.Bemana by asi většina trampských osad neskousla. Dead Bronco nebo The Devil Makes Three snad ještě, ale The Goddam Gallows či Gangstagrass? Vy to ale v pohodě dáte.

Noční Můra 45: Na každého jednou dojde

Noční Můra 45: Na každého jednou dojde

Mr. Beman , Osamělý vlk Mark Lanegan vyje za doprovodu violoncella, kapela Goodnight, Texas opěvuje horníky, ajznboňáky i moonshinery a od kanadských bluesmanů The Harpoonist & The Axe Murderer můžete dostat pecku mezi světla sekerou nebo harpunou.

Noční Můra 54: Středozápad

Noční Můra 54: Středozápad

Mr. Beman , Už tu nejsou, přesto nezůstanou zapomenuty. Puerto Muerto, Blackthorns a Woodcat. Tři již neexistující kapely z amerického Středozápadu přináší smutek, temnotu a zlé sny.