Chrom, bahno a třináct bílých hvězd aneb Program redneck mejdanu odtajněn

Chrom, bahno a třináct bílých hvězd aneb Program redneck mejdanu odtajněn

Už jen tři měsíce a vypukne Dixie On The Road 2019. Bahno bude cákat, chrom lesknout, muzika dunět, holky vrtět pozadím a autokemp Konopáč bude plnej auťáků a mašin made in USA. Rádio Dixie má totiž co? No přece narozeniny!


Dolů

Při pohledu z okna to tak nevypadá, ale už za pouhý tři měsíce se sejdeme na Konopáči. Slunce bude pražit, holky budou pobíhat v plavkách, chrom se bude lesknout jak divej a ani jeden convertible nebude mít nataženou střechu. Takže je nejvyšší čas podívat se trochu podrobnějc, co vás na Dixie On The Road 2019 čeká a nemine. A hned na úvod vás asi nepřekvapím tím, že oslava pátejch narozenin Rádia Dixie bude ve znamení svatý trojice: americký železo, holky a muzika. Co jinýho byste taky vod nás mohli čekat…

Ještě než se dostaneme k programu, je potřeba říct to asi nejdůležitější ze všeho. Jaký si to, lidi, uděláte, takový to budete mít. Konopáč vždycky byl o tom, potkat se s fajn lidma, potěšit voko pořádnejma americkejma kárama nebo motorkama, pokecat, něco popít, pojíst, hodit za hlavu všechny ty běžný starosti a užít si fajn víkend. Sebevymazlenější show vám tu správnou náladu neudělá, ale na druhou stranu by vás mohla trošku nakopnout, pobavit a dostat vás aspoň na pár hodin o pár tisíc mil dál, za Velkou louži, někam tam dolů na jih od Mason-Dixon Line, na místa, kde je svět ještě takovej, jakej má bejt a jakej ho máme rádi. No, uvidíme, jak se nám to společně povede. Počasí už je vobjednaný.

Páteční whiskey a blues

V pátek toho do vás moc hrnout nebudeme. Přesně ve čtyři vodpoledne Dixie On The Road 2019 slavnostně zahájíme a pomůže nám s tím současná i prvoválečná americká armáda a především „naši“ – Grey Ghosts neboli jednotky armády Konfederovaných států amerických z období války Severu proti Jihu. Videoklipy těch nejlepších kapel, kerý možná znáte z vysílání našeho internetovýho Rádia Dixie, proložej vstupy hostů, mezi nimiž bych rozhodně vypíchnul pány ze sdružení LEX, které brání práva majitelů zbraní. To se nás týká skoro všech.

Nejnovější modely motocyklů znovuzrozený legendární značky Indian představí firma Indian 1901 Pardubice a dá-li pámbů a výrobní linka ve Springfieldu, možná dorazí i nejžhavější novinka se znakem indiánskýho náčelníka, street tracker FTR 1200.

Značku Bulleit - Original Frontier Whiskey určitě z našeho webu znáte. Tyhle tekutý dobroty s oranžovou, zelenou či bílou vinětou budeme moct vokoštovat ve stylovým Bulleit baru a při show na podiu dojde i na zajímavý drinky, kerý se daj z Bulleit whiskey namíchat. 

Od 19:00 nastoupí na stage první kapela. Plzeňskej démon Míša Leicht a kluci z Forehandu by svým vysokooktanovým bluegrassem mohli zaujmout i přesvědčený rockery, o milovnících country nemluvě. 

Že je hlavní cenou v tombole letošního Konopáče Cadillac, to asi z plakátů víte. Auto, ve kterým jeden z vás odjede domů, vám představíme po osmý večer trochu víc detailně – přece nebudete kupovat zajíce v pytli. 

Mezitím se na place před podiem vobjeví aréna plná bahna, do který se vrhnou naše Muddy Chicks a předvedou vám, že poprat se v tom krásně mazlavým a kluzkým blátíčku o balík prachů a některou z lákavejch cen, je fakt pěknej mazec. A to bude jen taková malá rozcvička před sobotní bahenní válkou…

Kdyby Quentin Tarantino založil kapelu, zněla by nejspíš podobně jako liberečtí Bandoleros. Tahle parta vtrhne se svým řepáckým mexikánským bigbítem na stage ve 22:30 a troufám si tvrdit, že dřív jak o půlnoci je vocamcaď nepustíte. A pak už to bude na vás. Zalehnout nebo pokračovat?

​​

Redneck subotnik

A máme sobotu. Počasí máme objednaný, to už jsem tuším zmiňoval, takže se nám už od rána začne kemp plnit americkým železem na čtyřech i na dvou kolech. Předpokládám, že jste zaregistrovali zásadní rozdíl oproti minulejm akcím Lucky Cruisers Weekend, který tady pořádali naši kamarádi z redakce časopisu Chrom a plameny. Abychom se vyhnuli totální zacpanosti areálu, kterýžto bohužel není nafukovací, omezili jsme počet amerik na Konopáči na 500. Parkovacích karet je zatím na webu k dispozici ještě dost, ale kdo přijede na poslední chvíli, riskuje, že bude muset zaparkovat o fous dál mezi ostatníma us cars, který už se do areálu kempu taky nevešly. Civilové budou parkovat jinde samozřejmě. 

Stejně jako v pátek vás celým programem bude provázet moje maličkost spolu s kolegou Bemanem a jak tak koukám na rozpis, tak si moc nevodpočineme. Začneme v 10 dopoledne a klipy s americkou country a jižanským rockem budeme svižně prokládat vstupama, v kerejch se představí Klub vojenský historie JTF Raiders zez Plzně, reenactoři armády Konfederace v čele s obávanejma Lujzijánskejma Tygrama, drsňáci z týmu americkýho fotbalu Pardubice Stallions a samozřejmě nebudou chybět ani ňáký ty koťátka.

Vo muziku se přes den postaraj nastřídačku i dvě „živý“ kapely. Do dob, kdy rokenrol byl král, se vrátíme s pražskejma The Mayhems a ještě hloub proti proudu času nás zavedou kluci z dixielandovýho ansámblu, co si řiká Black Buřiňos

Abysme nezapomněli, že jsme na srazu amerických aut, to nejzajímavější, co nám na Konopáč dorazí, prozkoumáme trochu víc zblízka, vyzpovídáme majitele těch největších skvostů či ouchylností a určitě se dovíme i spoustu veselejch a neuvěřitelnejch historek. Pokud na to bude počasí (a jako že bude!), tak kolem 15 vodpoledne vypuknou na rybníce uvnitř kempu vidlácký vodní hrátky. Jestli se nakonec povede zrealizovat jen polovina z bejkáren, kerý na vás máme nachystaný, tak potěš pámbů. 

Tohle teda na Konopáči neuvidíte. Ale jako ukázka toho, jak se bavěj rednecks dole na Floridě, je to dostačující…

První kolo bahenních zápasů začne vo hodinu pozdějc a jsme fakt zvědaví, jak dlouho bude trvat, než se mezi návštěvnicema Dixie On The Road 2019 najde těch osm statečnejch, co se nebojej umazat a kerý do toho pudou. Motivace bude silná – jen v cash výhrách máme připraveno 25.000 Kč, vo cenách vod sponzorů nemluvě. Vo jarních plejskanicích můžete trénovat, milé dámy.

Samozřejmě počítáme s tím, že řada z vás dorazí až v sobotu, takže někerý „čísla“ programu se budou vopakovat. Pokud vám náhodou uteče představení nejnovějších skvostů z modelový řady motocyklů Indian pro rok 2019, detailně si je budete moct prohlídnout na stánku firmy Indian 1901 Pardubice, pokecat s indiánským démonem postiženejma jedincema z Indian Riders Group a zcela jistě tam najdete i několik veteránů připomínajících slavnou a zaplaťpámbů dodnes pokračující historii týhle slavný značky.

Cadillaku DeVille, kerej je hlavní cenou v tombole, se budeme věnovat v podrobnějším samostatnym článku, takže teď snad jen zásadní informace: lístky do tomboly (kde bude i spousta dalších zajímavejch cen) se budou prodávat pouze na Konopáči, nikde jinde, stát budou 200 Kč a vítěz bude mít přesně 10 minut na to, aby se o cenu přihlásil. Jinak losujeme dál…

Ale to už jsme uprostřed vrcholu celýho programu Dixie On The Road 2019. Sobotní večer nastartuje vopraudu hot rockin´ country v podání jedný z nejlepších kapel, kerý v tomdlenctom žánru u nás máme - Blueground. Takhle se hraje country v Americe, vážení, s rockovým drajvem a nasazením a pořádně nahlas. Sice se budeme muset obejít bez jejich zpěvačky Kláry, ale pánové to zcela jistě s přehledem zvládnou i tak.

A pak už to bude o holkách. Nejdřív na podium a přehlídkový molo nastoupěj koťátka, kuničky i vzrostlejší kuny, southern belles, redneck women, no prostě vypukne finále Miss Dixie. Soutěž to bude trošku netradiční, ale (doufejme) o to zajímavější. Detaily se zase včas dovíte, prozradim jen, že stylově vyštafírovaný girls budou mít výhodu. A nemyslim tím, že kdo si voblíkne nejpuntíkovanější sukni, tak ten vyhrává. Nebo přesnějc ta…

Finále Muddy Wars neboli zápasů odvážných dívek v aréně plné mazlavého a kluzkého bahna (nezaměňovat s bahnem mravním, prosím, to až později kdyžtak) – to je to, na co asi každej plus minus normální chlap bude se zájmem čekat. V banku bude viset 10 tauznů v českejch plus zase víc než slušný ceny vod sponzorů a vod vás jakožto diváků se vočekává vytvořit pořádnej kotel. Proto (mimo jiné) tam budeme taky stavět ty tribuny. Přesný pravidla se dozvíte včas, nejpozdějc v pátek při zahřívacím kole. Připomenu jen, že přihlásit se může maximálně 8 dobrovolnic z řad návštěvníků srazu a i ty dámy, kerý skončej v poli poraženejch, nevodejdou z arény s prázdnou.

Odbahnění pódia a přilehlýho vokolí bude muset bejt důkladný, aby se nám na přehlídkovým molu nepřizabily tanečnice a děvčata, kerý rozjedou fashion show po vidlácku. V hlavní roli se kromě novinek naší mateřský značky DixieGear představěj fakt drsný a téměř nezničitelný hadry Carthartt Work Wear. A když vám něco z toho, co na slečnách z Intimate Studia uvidíte, padne do oka, zcela jistě to najdete na stáncích obou těhle značek kousek vod pódia.


Až ďoučata dokřepčej a dovrtěj zadečkama, zjistíme, kdo že vlastně vyhrál na Dixie On The Road 2019 ten tombolovej Cadillac a kdo s ním hned v neděli bude moct vodjet domů. Doufám, že to bude stejně pohodovej a sympatickej týpek (nebo dáma) jako ten, co tady před pár roky na LCW vyhrál to zlatohnědý Camaro. 

Pokud si aspoň trochu matně pamatujete na bouřlivý devadesátý léta a motali jste se tehdá kolem harleyů, určitě budete znát Generály. Kapela General Lee už sice dávno neexistuje, ale my se pokusíme o její částečnou reinkarnaci. Součástí vystoupení naší nejlepší současný southern-rockový skupiny The Cell bude i blok, který jsme pracovně nazvali „Remember General Lee“ a na pódiu se s „celníkama“ vobjeví i zpěvák, foukačkář, textař a hlavní frontman Generálů, Dominik Wallenfels. Já osobně už se intenzivně těším.

Něco pro pamětníky

Nedělní resuscitace

O tom, jak těžký může být nedělní ráno, zpívali mnozí, počínaje Johnny Cashem a Pavlem Bobkem konče. V jakym stavu se v neděli ráno probudíte, to my pořadatelé nevovlivníme (leda že by nám došlo, nedejbože, pívo). Ale budeme se snažit vám ráno a dopoledne maximálně zpříjemnit s citem pro věc připraveným snídaňovým, vyprošťovacím menu, které k absolutní dokonalosti dotáhneme vhodnou volbou hudebních videoklipů, kteréžto by vás měly správně naladit na cestu domů. Zejména Mr.Beman má připravený set přímo lahůdkový. Pravidelní posluchači a čtenáři jeho Nočních můr již asi tuší…

No, a to je v tuhle chvíli asi tak všechno. Líp vám na otázku „Co se bude dít na Konopáči“ vodpovědět neumím. Něco z výše uvedeného zcela jistě bude trochu jinak, přibyde určitě ňáký to překvápko, ale plus minus by to celý mělo takhle asi nějak proběhnout. Jak si oslavu pátejch narozenin Rádia Dixie užijete, záleží ale především na vás. Jak se to zpívá v tý naší hymně. „Když se ruka k ruce vine, tak se dílo podaří…“ A taky že jo!

Za fotografie hluboce děkuji Caddymu a jeho bohatému archívu

Martin Pešek

Martin Pešek

Konzervativní Kozoroh na trnité cestě ke splnění svého amerického snu. Tenhle svět potřebuje opravdu trochu víc buranů.

Všechny články autora

Auta, která změnila americký, ehmm, způsob rozmnožování

Auta, která změnila americký, ehmm, způsob rozmnožování

Vojta Dobeš , Říká se, že velká část dnešních Američanů byla počata na zadním sedadle auta. A nejspíš je to pravda. Automobil totiž ovlivnil veškerý život Ameriky, ten intimní nevyjímaje.

Hurá na Jih 40: Folkař v mundúru jižanského generála

Hurá na Jih 40: Folkař v mundúru jižanského generála

Dalibor Mierva , Velký rozhovor s Dominikem Wallenfelsem, frontmanem nezapomenutelné kapely Generál Lee, Rusáci ve zhuleným vlaku jménem Stoner Train a Modern Earl - ze řetězu utržení Amíci v Čechách.

Růžová auta pro Playmates

Růžová auta pro Playmates

Vojta Dobeš , Auta jsou součástí odměny pro nejkrásnější dívky Playboye již půl století. Od doby, kdy nejsou výhradně růžová, však tato tradice ztratila trochu ze svého kouzla. My se podíváme na ta, která růžová ještě byla.