8 amerických aut a ženy, které na ně nalákáte

8 amerických aut a ženy, které na ně nalákáte

Balit ženské na auta nebývá chytrý nápad. To vám řekne každý moudrý muž. Ale kdyby vás to přeci jen napadlo, máme pro vás pár tipů...

Dolů

Používat auto jako prostředek k namlouvání partnerek, jakousi mechanickou obdobu pavího ocasu, je klišé a bývá to považováno za známku mdlého rozumu a absence vkusu. To však dalším a dalším generacím mužů nezabrání představovat si, jak na ně ženské poletí, až si koupí to či ono ohromující auto. A koneckonců – proč vlastně ne? Výběrem auta člověk nemusí dávat okolí najevo jen to, že má peníze. Může tím také dávat najevo, že má styl a vkus. Může podtrhnout svoji osobnost stejně, jako to dělají boty nebo oblečení. A právě americká auta se k tomu často hodí víc než německé limuzíny nebo italské sporťáky, které si kupuje kdekterý pracháč bez fantazie.

Poznámka: Berte náš seznam s nadsázkou, za případná zklamání a nedobrovolný celibát redakce neručí!

Zlatokopka a Corvette Z06

Korvetu zná každý a snad každý, kdo má rád americká auta, po některé její generaci alespoň někdy zatoužil. Je v poměru ke svým výkonům relativně dostupná, vypadá stejně působivě jako Ferrari a přitom nemá provozní náklady tryskové stíhačky. Mohla by to být ideální volba – ženské do takového bouráku budou jen skákat.

A asi budou. Ale otázkou je, jestli z těch správných důvodů. Vlastnictvím nové Corvette dáváte okolí najevo, že máte peníze a nebojíte se je ukázat. Pokud vám navíc již roste břich a vaše vlasy prokvétají šedí, přidá se k tomu  obrovská nálepka TADY ŘÁDÍ KRIZE STŘEDNÍHO VĚKU. A sličné děvy nebudou stát frontu na vás, ale na vaše peníze...

'32 Ford High-Boy Roadster a rockabilly pinupka

Pokud tedy chcete autem vyjádřit něco jiného než stav vašeho bankovního konta, bude to chtít něco výjimečnějšího. A co může být romantičtější než klasický hot rod, postavený na tom nejikoničtějším základě, Fordce z roku 1932? Postavte si hot rod (nebo si ho kupte či nechte postavit), vydejte se s ním do ulic a dívky ve vás uvidí znovuzrozeného Jamese Deana. Nebo tak si to alespoň budete představovat.

Samozřejmě i tady to má své háčky. Starý hot rod je věc strašlivě nepohodlná, často nespolehlivá a vlastně ani ne moc rychlá. Pro většinu dam to bude prostě starý pekáč nebo v lepším případě hezký veterán. A vy ve své kožené bundě, ohrnutých džínách a bílém tričku podivín, co si hraje na Travoltu. Naděje tu ale stále je – americká padesátá léta má ráda i spousta mladých slečen, které se stejně jako vy vyžívají v rockabilly, dobovém oblečení a starých autech. A když už máte společné zájmy a vášně, bude společný život tak nějak snazší. Takže vlastně výhra...

Zodpovědná máma od dětí a minivan

Nehledáte povyražení na jednu noc, ale toužíte po jistotě dlouhého vztahu, rádi byste založili rodinu a vůbec dělali všechny ty věci, které nejsou vůbec cool, ale jakmile vyrostete z puberty (některým se to nikdy nepodaří), budou vám připadat docela lákavé? Potom potřebujete podobně založenou ženu – praktickou, zodpovědnou a hledající spolehlivého partnera. Nuda, co?

Možná nejsnazším úlovkem v takovém případě budou osamělé matky, které již nějaké děti mají. A okouzlíte takovou ženu placatým sporťákem pro dva? Uřvaným a nepohodlným hot rodem? Těžko.  Ale co takhle minivan? Sedm sedaček, z toho pět elektricky sklápěcích do podlahy, spousta místa pro kočárek i zavazadla na rodinnou dovolenou. Okamžitá popularita mezi rodiči spolužáků její (či vaší) ratolest, až budete moci vzít půlku třídy na výlet. A hlavně známka toho, že jste rozumný, dospělý a připravený pro rodinný život. No a trochu nudný, no.

Poznámka editora: No, v tomhle vanu ten rodinný život vidím úplně jasně..

Hiphoperka a Escalade

Amerika ale produkuje i jiná velká auta než jsou nudné minivany. Třeba obří SUV. To, co pro minulé generace představovaly rychlé sporťáky a rock 'n' roll, zastupuje pro velkou část té dnešní hiphop, rap a samozřejmě také velká SUV se spoustou chromu a obřími koly. A jejich králem je Escalade. Vyberte si kus v černé nebo perleťové bílé, dejte na něj aspoň čtyřiadvacítky, přidejte pár chromových detailů a pořádné stereo. 

Potom už zbývá jen koupit si o číslo větší kalhoty, mikinu s kapucí, čepici s placatým kšiltem. Pořídit si pořádnou „krů“ podobných kámošů, dělat divná gesta, tvářit se drsně a ukazovat na lidi. Budete sice vypadat jako idiot, ale v očích spousty osmnáctiletých hiphoperek budete vypadat přinejmenším jako majitel pořádného „lejblu“, ne-li dokonce rapová hvězda. Úspěch zaručen.

Teda, jestli vám to za to stojí.

Ekologická aktivistka a Tesla

Ochrana životního prostředí je dnes velké téma a pro mnoho mladých dívek je mnohem důležitější to, jestli vaše auto prospívá ledním medvědům a tuleňům, než kolik má pod kapotou koní. Ještě nedávno platilo, že abyste na ně zapůsobili svým vozem, museli jste si koupit zoufale nudnou Toyotu Prius.

Ale potom přišel Elon Musk a jeho Tesla, která se snaží změnit svět aut tak jak se o to nepokusil snad nikdo od dob Prestona Tuckera. A navíc se to daří. Může se vám nelíbit, že Tesle chybí bublání mocného osmiválce, ale poctivý americký krouťák je přítomen v ještě větší míře, než u starých big blocků. Je rychlá. Je stejně průkopnická a nabitá technologií jako Cadillaky ve zlatých časech. A docela dobře vypadá. Prostě výhra.

Jen nejezděte na rande moc daleko, mohly by se vám vybít baterky.

Hipsterka a Dodge Rampage

Mají divné brýle, divné hadry a divný vkus. Z vinylů poslouchají muziku, o které jste nikdy neslyšeli. Drinky pijí ze zavařovaček a kafe si vaří v aparátech jako od alchymisty. Jsou prostě jiní. A mají rádi věci, které jsou jiné, nikdo je nezná a jsou opravdu divně cool. A které můžete brát s ironií, protože myslet něco vážně je přece nuda.

Jakým autem tedy zapůsobíte na hipsterskou holku? Divným. Jiným. Takovým, které nikdo nezná a přitom je vlastně cool. El Camino má a zná každý, protože bylo ve filmech. Vy chcete Dodge Rampage Shelby. Že nevíte co to je? Tak si představte něco jako El Camino, ale udělané z osmdesátkového Lebaronu. S turbem. Upravené od Shelbyho. Takže je to cool, protože je to Shelby a je to rychlé, ale taky je to divné, protože je to... Rampage.

Jen o tom musíte vyprávět hodně rychle, abyste ji neunudili k smrti. 

Poznámka editora: Použitelnou fotku Rampage s nějakou kunou (pardubické kódové označení pro lepé děvy) se nám bohužel najít nepodařilo.

Holka od koní a Ford F-150

Holky mívají z nějakého důvodu rády koně. Moc to nechápu – ke zvířeti, které váží asi tunu, dokáže vás kopnutím zabít, může vás shodit a při tom všem je pitomější než můj kocour (což je ta nejhloupější kočka, kterou jsem kdy viděl), prostě nemám důvěru. Ale holky to mají jinak. Prý jsou koně roztomilí nebo co. A jezdit na nich je prý super. No nevím, od té doby, co vymysleli Jeep, mi to přijde zbytečné...

Ale  co by člověk neudělal kvůli ženám, že? Nemluvě o tom, že třeba máte koně také rádi. A potom rozhodně zabodujete pořádným pickupem. Odtáhnete s ním vlek s kobylami, odvezete slámu a oves  a čert ví co dalšího kůň žere a potřebuje. Navíc budete  vypadat jako správný rančer...

Jen si dejte pozor, ať váš pickup není moc nový a čistý. A nevystupujte v něj v naleštěných polobotkách. Image floutka z města, co chce být drsný, to není nic lákavého. Vy potebujete otřískanou F-150, odrbané džíny a tričko. A možná byste měli vědět, za který konec se drží vidle...


Úplně kdokoliv a newyorský taxík

A po teorii na závěr trocha vlastní zkušenosti. Chcete doopravdy auto, které vám pomůže získat ženu svého srdce (nebo jiného orgánu)? Potom pro vás auto může udělat jen jedinou věc – může podtrhnout váš charakter, nebo vás může zviditelnit. Corvette z vás neudělá krasavce a hot rod drsňáka. Můžete přijet nejpůsobivějším americkým veteránem, ale pokud z něj vylezete jako tlusťoch s řídnoucími vlasy do ohonu a obrázkem vlastního auta na tričku, budete pořád za pitomce.

Jsou ale auta, která vám mohou pomoci tím, že si vás lidé prostě všimnou – a pak už je to na vás. Pro mě byl takovým autem Chevrolet Caprice z roku 1988, polepený do zbarvení newyorského taxíku. Byl jsem díky němu cool? Ne. Vypadal jsem díky němu bohatý? Těžko. 

Vlastně jsem možná vypadal trochu jako idiot.

Ale dodnes má spousta lidí, které znám – včetně mojí manželky – první vzpomínku na mě spojenou  právě se žlutým taxíkem. To auto vyvolávalo víc pozornosti než Ferrari a občas se nějaká přenesla i na jeho řidiče. No a občas se našel i někdo, kdo mě shledal zajímavým...

Ale ne že si všichni koupíte taxíky, pak to zajímavé být rychle přestane. Hlavní je být originální a nebrat to moc vážně!

Vojta Dobeš

Vojta Dobeš

Automobilový novinář, který o amerických autech nejen píše, ale také s nimi jezdí. S oblibou provokuje svými názory nejen na auta.

Všechny články autora

Corvette pod rebelskou vlajkou

Corvette pod rebelskou vlajkou

Vojta Dobeš , General Lee nebyl jediným slavným autem s konfederační vlajkou. Celé roky předtím, než se Dukes of Hazzard objevili na obrazovkách, závodila na těch nejvýznamnějších amerických okruzích jedna nenápadná Corvette...

I tohle je Dixie: Deset filmů z amerického jihu

I tohle je Dixie: Deset filmů z amerického jihu

Mr. Beman , Morgan Freeman, Gene Hackman, Tommy Lee Jones, George Clooney a pár filmů, které vás přenesou tam dolů, na jih od Mason-Dixon Line. Některé z nich jste určitě ještě neviděli.

Italové v Kalifornii: Motocykly Moto Guzzi ve službách americké policie

Italové v Kalifornii: Motocykly Moto Guzzi ve službách americké policie

Petr Brábník , Italský orel, který je součástí loga výrobce motocyklů Moto Guzzi, roztáhl svá křídla v boji proti zločincům ve službách kalifornské policie.