10 nejslavnějších motorkářů mezi hollywoodskými hvězdami

10 nejslavnějších motorkářů mezi hollywoodskými hvězdami

Bublajícím strojům propadly miliony smrtelníků. Najdeme mezi nimi i mraky známých osobností. Vybrali jsme pro vás desítku nejslavnější motorkářů ze světa Hollywoodu.

Dolů

Jednostopé dopravní prostředky křižují silnice matičky země již něco přes sto let. Jejich výjimečnost, rychlost, dostupnost a hlavně osobitost si uvědomila i spousta hollywoodských herců a my se dnes ohlédneme za desítkou těch, kteří spojili své životy se dvěma koly a jimž se motocykl stal nepostradatelným parťákem a vyjádřením vlastního stylu.

1. Elvis Presley (1935-1977)

Král rock ´n´ rollu byl velkým milovníkem Cadillaců, které si rád pořizoval a sbíral. K motocyklům měl také vřelý vztah a po prvních zkušenostech s armádními Harleyi bylo jen otázkou času, kdy si rozšíří svoji garážovou sbírku i o několik modelů sportsterů, panheadů a ostatních motocyklů, které mu přirostly k srdci.

2. Steve McQueen (1930-1980)

Narodil se s výrazným řidičským talentem, což dokazoval v mnoha filmech, ať už za volantem, či za řidítky. Jen málokdy jej zastupoval kaskadér. Kromě herectví působil také jako úspěšný automobilový závodník a všechny dopravní prostředky s motorem byly jeho celoživotní vášní. Namátkově jste jej mohli vidět v kultovních snímcích Le Mans, nebo Bullittův případ. Jeho oblíbenou značkou motocyklů byl britský Triumph.

3. Brad Pitt (1963)

Je skutečným motocyklovým nadšencem, který si velmi zakládá na správné oldschool image. Důkazem je jeho sbírka několika bobberů Harley Davidson, které podle potřeby zaměňuje za své další stroje jako Ducati Desmosedici RR, Ducati Monster 696, BMW R1150GS Adventure, Triumph Bonneville, nebo sportovní Yamahu R1.

4. George Clooney (1961)

Je známý svým dokonalým vzhledem šarmantního gentlemana, po jehož přítomnosti v ložnici prahne nejedno dívčí srdce. Dokáže však vyměnit svůj přesně padnoucí oblek na míru za koženou bundu, když se prohání na jednom ze svých Harleyů, či Indianů. Jeho motocyklovou vášeň nedokázala zastavit ani nehoda v roce 2007, při které si polámal žebra.

5. Michael Madsen (1957)

Michaela Madsena provázejí motocykly prakticky celým jeho životem. V sedle různých strojů strávil spoustu času a jeho přátelský vztah s některými členy ortodoxních motocyklových klubů a znalost tohoto prostředí jej předurčila k rolím ve filmech jako jsou Beyond the Law nebo Hell Ride.

6. Chuck Zito (1953)

Tento filmový herec, amatérský boxer, kaskadér, známý bodyguard celebrit (mezi jeho klienty patřili např. Michael Jackson, Sylvester Stallone, Charles Bronson, Jean Claude Van Damme) byl také dlouholetým prezidentem Hells Angels New York. Mimo jiné napsal knihu Zákon ulice a spatřit jste jej mohli i v seriálu Sons of Anarchy.

7. Keanu Reeves (1964)

Reeves patří podobně jako Brad Pitt do kategorie old school riderů, pro které je celková image stroje alfou a omegou. Kromě herectví se věnuje i rockové skupině Dogstar, kde hraje na basu. V jeho garáži je zaparkován mimo jiné Norton Commando a o jeho vřelém vztahu ke custom úpravám vypovídá vlastní firma Arch Motorcycle Company zabývající se stavbami a kustomizací motocyklů.

8. Arnold Schwarzenegger (1947)

Pro bývalého několikanásobného Mr. Olympia, Mr. Universe a  kalifornského guvernéra původem z rakouského městečka Thal rozhodně po natočení legendárního Terminátora kontakt s motocyklovým světem neskončil. Filmového Fatboye již sice nesedlá, ale americkým motocyklovým značkám zůstal věrný.

9. Mickey Rourke (1952)

Natočil jeden z nejkultovnějších motorkářských filmů Harley Davidson and Marlboro Man, kde sedlal Dynu FXR. Na dalším Harleyi se objevil i v erotickém thrilleru Smyslná orchidej a méně známých Dravých rybách. Tvrdou image boxera a problémového chlápka zkrátka tyto motorky velmi dobře podtrhují, takže je s nimi spjat i Mickeyho osobní život.

10. Lorenzo Lamas (1958)

Kromě oblíbeného seriálu z ranných devadesátých let Odpadlík, kde jako představitel Reno Rainese cruisoval na proslulém softail evolutionu s plameny na nádrži celou Amerikou, je Lorenzo pravý nadšenec značky Harley Davidson. Na těchto motocyklech jezdí de facto celý život, navštěvuje srazy a vlastní také společnost Lamas Cycles, která staví zakázkové stroje.

Jste s našim výběrem spokojení, nebo vám tam někdo chybí? Napište nám do diskuse a osvěžte nám paměť.

Štěpán Šnajdar

Štěpán Šnajdar

Hotrodový káry, old school harleye, rockabilly muzika a bouchačky všeho druhu. Každej máme nějaký koníčky…

All articles of the author

10 motorkářských filmů, které musíte vidět

10 motorkářských filmů, které musíte vidět

Štěpán Šnajdar , Varování: Zhlédnutí těchto filmů způsobuje nadměrný růst plnovousu a chlupů na prsou, jakož i intenzivní nutkání ke koupi koženého oblečení a amerického motocyklu!

Holky, bahno a vostrá muzika aneb Co vás čeká na DixieOnTheRoad na Konopáči

Holky, bahno a vostrá muzika aneb Co vás čeká na DixieOnTheRoad na Konopáči

Martin Pešek , První ochutnávka z programu redneck mejdanu, který vypukne poslední květnový víkend 2019 na Konopáči.

Pár svařených trubek aneb Cruisující šlapohyby

Pár svařených trubek aneb Cruisující šlapohyby

Mr. Beman , Na začátku bylo jen pár svařených trubek a slovo boží. Nutno dodat, že trubky byly ohnuté v patřičně elegantním úhlu a nebyly opatřeny motorem.