Hurá na Jih 102: Copperhead County

Hurá na Jih 102: Copperhead County

Holandský southern rock není u nás moc známý. Dnes si znalosti rozšíříme o jednu skvělou kapelu. Copperhead County uslyšíte naživo příští rok na 13.ročníku festivalu Southern Rock & Blues Kolín.


Dolů

V okamžiku, kdy píšu tyto řádky, se o mě pokouší nějaký „moribundus“ a nejraději bych zalezl někam do peřin, ovšem povinnost je povinnost. Příští týden musí jít ven nový Hurá na Jih na Rádiu Dixie, a to bych vám, našim stálým posluchačům, ale ani těm občasným, nemohl udělat, abych vynechal. Dnes si dáme celé album Homebound holandské kapely Copperhead County, které tahle parta natočila v roce 2022.

Obal alba Homebound

Poslouchejte: Hurá na Jih 102 – Copperhead County

Minulý měsíc nejen mně, ale mnoha dalším známým a rodinným příslušníkům, udělal velkou čáru přes rozpočet skvělý maďarský kytarista a vůdčí osobnost Asphalt Horsemen Géza Matyasovszki tím, že nečekaně zemřel. Tu vzpomínku na něj jsem prostě musel dát a původní plány šly do kytek. Také tento měsíc se nebudu věnovat prvním albům průkopníků jižanského rocku v Americe, jak jsem původně chtěl, protože prostě a jednoduše čas není mým pánem. Doufám a věřím, že vám toto náhradní téma udělá také radost a kapelu, kterou si dnes budeme hrát, si zařadíte mezi své oblíbené.

Copperhead County se jako jedna z mála kapel v Nizozemsku plně věnuje jižanskému rocku. Jako svou inspiraci uvádí takové kapely, jako jsou Blackberry Smoke, Outlaws a mnoho dalších. V Americe by muzice, kterou Copperhead County hrají asi říkali „moderní country“, ale pro nás tady v Evropě to je plnohodnotný southern rock, hodně navoněný countryovou melodikou. Zatímco holandský Leif De Leeuw Band, který hrál v Kolíně v roce 2022, byl více bluesový, Copperhead County jsou jednoznačně blíže ke country. Ale to je naprosto v pořádku. Takto to v southern rock má být.

Copperhead County na pódiu

Jak můžete slyšet, tak produkce Copperhead County zní, působí a vypadá jako pravý jižanský rock, proto jsou Copperhead County – navzdory svému holandskému původu – čistou jižansko rockovou kapelou. Slyšíme syrový hlas a empatické texty o každodenním životě od zpěváka Corvina Silvestera.

Corvin Silvester

Naprosto zásadní pro zvuk kapely je charakteristická country kytara Roberta van Voordena

Robert van Voorden

Dalším důležitým nástrojem Copperhead Couty jsou hammondky, na které hraje Jordy Duitscher.

Jordy Duitscher

K jižanskému rocku samozřejmě patří i ženské hlasy a i v mnoha našich kapelách děvčata najdeme. V Copperhead County dlouho figurovala Marji Boender, kterou ovšem teď v září vystřídala Lotte den Hertog

Marji Boender

Rytmiku pak zajišťují bubeník Alex Stolwijk  a baskytarista Johan van Dijk. Všichni mají společnou ambici sdílet svou lásku k jižanskému rocku s domovským Holandskem a také se zbytkem Evropy.

Současná sestava Copperhead County i s novou zpěvačkou

Šestice vášnivých hudebníků z Holandska svou hudbu hraje po celé Evropě a co je nejlepší, tak 25.5.2024 tuhle kapelu můžeme vidět a slyšet i u nás v Kolíně na 13.ročníku festivalu Southern  Rock & Blues

Copperhead County na cestách

Tahle nenápadná a skromná kapela hraje oduševnělý a podmanivý jižanský rock, který posluchače vtáhne do autentické a charakteristické atmosféry Jihu. V audio verzi pořadu si budeme postupně přehrávat celé poslední album Homebound, které vyšlo v roce 2022. Protože ale ještě zbylo do hodiny něco času, zařadil jsem do předposledního vstupu ještě dvě písničky z první EP desky Enjoy The Ride (2019). Věřím, že i ty se vám budou líbit, a hlavně, že si 25.5.2024 najdete cestu do Kolína a podpoříte nejen tuhle kapelu, ale i náš festival.

Poslouchejte: Hurá na Jih 102 – Copperhead County

Playlist:
Copperhead County - Sunny
Copperhead County - Dreams Of The South
Copperhead County - QuickJaw
Copperhead County - Solid Ground
Copperhead County - Enjoy The Ride
Copperhead County - Highroller – Queen Of Vegas
Copperhead County - Tonight We Ride
Copperhead County - Jamman
Copperhead County - Alpharetta Rain
Copperhead County - Not Even The Wind
Copperhead County - Southern Feeling
Copperhead County - Sound of Summer

Dalibor Mierva

Dalibor Mierva

Nenápadný, skoro introvert, když ale dojde na SOUTHERN ROCK, šel by na kraj světa. Neúnavný propagátor domácí jižanské rockové scény.

All articles of the author

Americana Express 15: JJ Cale a kytarová pohoda Tulsa soundu

Americana Express 15: JJ Cale a kytarová pohoda Tulsa soundu

Evžen Müller , Od odchodu nenápadného génia rockové kytary uplynulo už 10 let, ale jeho písně tady zůstanou navždy. Bez JJ Calea by Eric Clapton nebo Mark Knopfler hráli úplně jinak a možná by se z nich nestaly celosvětové hvězdy…

Hurá na Jih 100: Nejstarší hudební speciál Rádia Dixie slaví stovku!

Hurá na Jih 100: Nejstarší hudební speciál Rádia Dixie slaví stovku!

Dalibor Mierva , Trvalo to osm let a sedm měsíců a KILO je tady! Ve speciálním vydání Dališova southern-rockového hudebního speciálu uslyšíte mimo jiné kapely St.Johnny, Bandoleros a samozřejmě Lynyrd Skynyrd.

Moonshine Jam 26: Maloměsto vrací úder

Moonshine Jam 26: Maloměsto vrací úder

Martin Pešek , Písně Try That In A Small Town Jasona Aldeana a Rich Men North Of Richmond Olivera Anthonyho bourají hitparády a mění Ameriku. Tak si je trochu rozebereme a přidáme pytel dalších novinek, které vypustili do světa třeba Chris Stapleton, Dale Watson či The Steel Woods.