Dolly Parton bojuje s ohněm, Charlie Daniels slaví osmdesátku a Garth Brooks je znovu velký šéf

Dolly Parton bojuje s ohněm, Charlie Daniels slaví osmdesátku a Garth Brooks je znovu velký šéf

Žhavé novinky přímo z Nashvillu a profil Gartha Brookse, který se na country scénu vrací ve velkém stylu. Další díl Country Servisu Petra Mečíře.



Dolů

V aktuálním přehledu novinek se podíváme na to, co pro nás v nahrávacím studiu právě kuchtí Brad Paisley a Ray Scott, co v současnosti trápí Dolly Parton a taky co je nového u veteránů Charlieho Danielse a George Straita.

V dnešním profilu se pak blíže seznámíme s tvorbou Gartha Brookse, který kraloval 90. letům, pak se uchýlil do ústraní a nyní po letech opět vyměnil domácí bačkory za kovbojské boty a rozhodl se mladým borců na country scéně ukázat, kdo je tady pán.

Poslechněte si: Country zprávy prosinec 2016 a profil Gartha Brookse

COUNTRY ZPRÁVY PROSINEC 2016

Charlie Daniels oslavil 80. narozeniny

Legendární houslista a zpěvák Charlie Daniels má na krku osmdesátku. Své jubileum oslavil během výročního benefičního koncertu Volunteer Jam, který pořádá už více než 40 let. Jedná se o nashvillskou obdobu Farm Aid, jejíž výtěžky jsou určeny americkým veteránům. Letošního ročníku se také zúčastnili Travis Tritt, Luke Bryan a Chris Stapleton. Navzdory svému věku Charlie Daniels nijak nezpomaluje. Stále velmi intenzivně koncertuje a nedávno také vydal nové album Night Hawk, na které nahrál své oblíbené kovbojské písně. Letos se mu dostalo nejvyšší pocty, když byl uveden do countryové síně slávy.

Brooks & Dunn a Reba prodloužili své angažmá ve Vegas

Zdá se, že spojení dua Brooks & Dunn a Reby McEntire v Las Vegas bylo trefou do černého. Původně planovaných 12 koncertů bylo kvůli obrovskému zájmu diváků již mnohonásobně překonáno a nyní bylo jejich společné angažmá v Caesarově paláci v Las Vegas prodlouženo o další  rok. Aktuálně vypsané koncerty jsou až do prosince 2017. Brooks & Dunn se kvůli této show sešli po 5 letech a společně je lze vidět jen zde. Jinak se oba pánové dále věnují svým soukromým projektům. Kix Brooks nedávno vydal kuchařku o vaření a grilování pod širým nebem a Ronnie Dunn vydal 11. listopadu již své třetí sólové album Tattooed Heart.

George Strait nahrál protest song proti rádiím

George Strait se udržel v rádiích až do svých 60 let a nasbíral rekordních 60 #1 hitů. Jeho nové nahrávky se však už dnes moc nehrají a Strait svou frustraci vyjádřil prostřednictvím nové písně. S pícháním do vosího hnízda neměl nikdy problém, stačí jen vzpomenout na jeho duet s Alanem Jacksonem Murder On Music Row, kterým se ostře vymezili proti ničení tradiční country. Straitův nový song se jmenuje Kicked Outta Country a stežuje si v něm, že ho vykopli z country kvůli vysokému věku, ale vzápětí dodává, že to samé se stalo Cashovi, Jonesovi a Haggardovi a jejich kariéry to nijak nepoznamenalo. Nová skladba se objevila jako jedna ze dvou novinek na boxsetu 3 CD Strait Out Of The Box Part II, který vyšel minulý měsíc.

Brad Paisley vydá novinku Love And War

Nové album Brada Paisleyho vyjde už v únoru. Paisley konečně o chystané desce prozradil více detailů. Jmenovat se bude Love And War a bude obsahovat řadu kolaborací. Zajímavé však je, že všechny budou mimo žánr country. Paisley se prý velmi snažil, aby nová deska zněla jinak, jak by jeho fanoušci očekávali. Jednu z nových písní napsal a nahrál spolu s Johnem Fogertym a na desce se rovněž objeví jedna nahrávka s Mickem Jaggerem. První z nových duetů již známe - je to duet s popovou zpěvačkou Demi Lovato Without A Fight, který Paisley vydal letos v květnu jako první singl. Držme mu palce, aby mu jeho odvážný experiment s novou deskou vyšel.

Požáry zničily rozsáhlou oblast Great Smoky Mountains

Dva puberťáci ve věku 15 a 17 let si hráli se sirkami a výsledkem byl požár, který připravil o život 14 lidí a spálil přes 2400 domů v okolí Pigeon Forde a Gaitliburgu na východě Tennessee. Jedná se o rodiště Dolly Parton, která ihned zřídila fond a uspořádala benefiční koncert na sběr prostředků pro postižené rodiny. Během požáru muselo přes 14 tisíc lidí opustit své domovy a evakuaci se nevyhnul ani Dollyn zábavní park Dollywood, který nakonec zůstal ušetřen a oheň se podařilo zastavit těsně před jeho branami. Dolly Parton je na svou domovinu velmi hrdá a nedávno měl na NBC premiéru již druhý film o jejím dětství v Kouřových horách s názvem Christmas Of Many Colors: Circle Of Love.

Ray Scott vydává desku a chystá se znovu do Evropy

Ray Scott dotočil své nové album, které se bude jmenovat Guitar For Sale. Na jeho vydání nyní potřebuje pomoc od fanoušků a proto založil crowdfungingovou kampaň, kde si lze předobjednat podepsané CD nebo LP a celou řadu ptákovin jako např. namluvení uvítacího pozdravu do vaší hlasové schránky od Raye Scotta až po objednání jeho soukromého koncertu u vás doma. Ray se také brzy vypraví znovu do Evropy. Zatím oznámil vystoupení v Zurichu na 17.února a do Four Corners u Mnichova na 18. února 2017. Více informací naleznete na webu pledgemusic.com

PLAYLIST
Brad Paisley & Demi Lovato - Without A Fight
Charlie Daniels - Long Haired Country Boy
George Strait - Kicked Outta Country
Dolly Parton - Blue Smoke
Brooks & Dunn - Cowgirls Don't Cry (feat. Reba McEntire)
Ray Scott - Her Ol' Man
Garth Brooks - If Tomorrow Never Comes
Garth Brooks - Friends In Low Places
Garth Brooks - We Shall Be Free
Garth Brooks - Callin' Baton Rouge
Garth Brooks - More Than A Memory
Garth Brooks - Pure Adrenaline
Garth Brooks - The Dance

Petr Mečíř

Petr Mečíř

Nejsem hudební kritik, ale hudební chválič, protože píšu jen o tom, co se mi líbí. Za dobrou muzikou pojedu kamkoliv.

Všechny články autora

Honkytonk Jukebox 7: Ďábel přešel z blackmetalu na country

Honkytonk Jukebox 7: Ďábel přešel z blackmetalu na country

Martin Pešek , Nové desky (nejen) pro posluchače Rádia Dixie. Seveřanský redneck Aaron Lewis, alkoholický gospelgrass The Devil Makes Three a americký tulák Matt Woods. Slavné americké vlaky v country i rockových písních.

Ronnie Dunn: Rebel se zlatým hrdlem

Ronnie Dunn: Rebel se zlatým hrdlem

Petr Mečíř , V mládí vyměnil kazatelnu za honkytonk putyku, stal se slavnou country hvězdou a teď na stará kolena začal dokonce nosit kovbojský klobouk. 

Flaška pod stromeček: Soutěž o voňavý vánoční dárek z Kentucky

Flaška pod stromeček: Soutěž o voňavý vánoční dárek z Kentucky

Martin Pešek , Pro výherce naší soutěže máme připravené lahve originální Bulleit whiskey, trička DixieGear a nějakou tu muziku.