Pickupy, brokovnice a bílé hvězdy: Nová várka triček DixieGear s echt redneck motivy

Pickupy, brokovnice a bílé hvězdy: Nová várka triček DixieGear s echt redneck motivy

Šest dalších novinek v eshopu DixieGear. Fakt originální redneck outfit a všechno limitky. 100 kousků a dost. Jako vždycky.


Dolů

Když už jsme si do loga naší (zatím) „tričkové“ značky DixieGear napsali „redneck outfit“, tak bysme měli mít v nabídce něco fakt buranskýho. Protože i tak se dá slovo „redneck“ do češtiny přeložit. Překládejte si to, lidi, jak chcete, ale hlavně bacha: Jako vždycky děláme od každého motivu 100 kousků max a šlus. Kdo dřív přijde, znáte to…

South´s Gonna Do It Again

Píseň o tom, že Jih to zase znova dokáže, napsal legendární houslista a kytarista Charlie Daniels jako oslavu southern-rockové muziky, poctu svým „bratrům ve zbrani“ a kamarádům z kapel jako Marshall Tucker Band, ZZ Top či Lynyrd Skynyrd a v neposlední řadě i jako vyjádření lásky k zemi, kterou miluje. Song vyšel v roce 1974 na desce Charlie Daniels Bandu Fire on the Mountain, okamžitě se stal obrovským hitem a dodnes je pevnou součástí Charlieho koncertního programu. Ve spoustě cover verzí tuhle píseň můžete slyšet i v podání dalších slavných i bezejmenných jižanských či country-rockových skupin.

Takže až vám zase bude nějaký historie neznalý všeználek vykládat něco o tom, jak je konfederační vlajka symbolem rasismu a bůhví čeho, s úsměvem mu můžete odpovědět, že pro něj možná ano. Ale pro nás je to především o muzice pocházející z míst na jih od Mason-Dixon Line. Z amerického Jihu. Z Dixie. A jestli se to někomu nelíbí, má smůlu. Protože Jih to stejně zase znova dokáže!

Country Boys Can Survive

U muziky a vlajek ještě zůstaneme. K obrázku venkovských mládenců, kteří jsou připravení rychle a nekompromisně se vypořádat s jakýmkoliv šmejdem, který by se chtěl montovat do života jejich rodin a přátel, nám nejvíc pasovala vlajka Texasu.

A určitě si pusťte klip k songu Hanka Williamse Jr. o fous níž. Je to jedna z písní, které bych doporučil každému, kdo se mě ptá, co jsou to ti rednecks nebo jak se liší lidi na americkém venkově od těch z měst.

I Don´t Call 911

Ne, u nás dole na Jihu fakt ty policajty k některejm věcem nevoláme. Jsou v životě situace, který si chlap musí vyřešit sám (pokud je teda opravdu chlap) a spolehlivá brokovnice občas dost pomůže. 911 můžete v klidu zavolat až potom, ten chlápek, co vám vlezl na pozemek a podezřele se motal kolem vašeho pickupu, už nikam neuteče. 

A protože tahle filozofie je celoamerická, nejen jižanská (nahoře v Montaně nebo Severní Dakotě to berou úplně stejně jako v Alabamě), máte na výběr mezi klasickou vlajkou USA a oblíbenou konfederační.

Always Keep On Southern Side

Tenhle slogan je lehkou parafrází velice známé americké písničky zpopularizované už ve dvacátých letech slavnou Carter FamilyKeep On The Sunny Side. Je to takový bílý gospel či spirituál a zcela jistě jste ho u i nás doma slyšeli v podání spousty hlavně bluegrassových kapel, o těch amerických ani nemluvím. 

Tímhle motivem jsme se pokusili vyjít vstříc těm, kdo po nás chtěli něco decentnějšího a menšího, vybrat si můžete mezi obligátní černou barvou a „konfederační“ světlou šedou.


Klipů k téhle písni existuje pytel, tak si dáme něco netradičního – Lester Flatt a Earl Scruggs s Foggy Mountain Boys, typický křížený vokál a král pikovaného banja bez banja.

Stejně jako všechna ostatní trička z produkce naší značky Dixie Gear jsou i všechny tyto novinky plánována jako limitované edice. To znamená, že jich necháme vyrobit maximálně 100 kusů a dost. O přesném počtu a skladbě jednotlivých velikostí ale rozhodnete vy sami. Od dneška (tj. 22.5.) máte 10 dnů, kdy si v našem eshopu můžete objednat libovolnou velikost trika, 1.června zadáme podle  došlých objednávek výrobu včetně nějaké skladové zásoby a 9.6. bychom měli trika expedovat k zákazníkům. Takže jestli nechcete za měsíc zklamaně zjistit, že vaše velikost už je vyprodaná, skočte do našeho eshopu a objednejte to své XXLko hned teď…. 

Pár kousků s generálem Lee ještě skladem máme

A jestli se vám nechce utrácet za poštovný, vyražte o druhém červnovém víkendu do Sobotky. Do tý u Jičína samozřejmě, pana Vajíčka vod socanů nemyslím. 10.-11.6. tam místní Redneck Vehicle Club pořádá další ročník skvělého srazu amerických aut s názvem Rumcajsova Vosmička. Náš stánek tam určitě nepřehlídnete a muziku nepřeslechnete.  Jak to tam vypadalo minule a kdo je patronem všech českých rednecků, to zjistíte třeba v naší reportáži z loňského ročníku

Martin Pešek

Martin Pešek

Konzervativní Kozoroh na trnité cestě ke splnění svého amerického snu. Tenhle svět potřebuje opravdu trochu víc buranů.

Všechny články autora

1958 Chevrolet Apache: Pracovitý Indián

1958 Chevrolet Apache: Pracovitý Indián

Vojta Dobeš , Dnešní pickupy už jsou často spíše luxusními limuzínami s korbou. Před půl stoletím ale šlo o praktické a účelné nástroje bez zbytečných vychytávek. Jaký je takový truck z pohledu dnešního řidiče?

TOP 10 bizarních amerických vojenských vozidel

TOP 10 bizarních amerických vojenských vozidel

Lukáš Visingr , Pro americkou armádu byla vyrobena či navržena řada opravdu podivných strojů, které pořád vzbuzují smích či údiv, případně nechápavé výrazy.

Zázraky buranského inženýrství aneb Co staví rednecks místo zahradních traktůrků

Zázraky buranského inženýrství aneb Co staví rednecks místo zahradních traktůrků

Vojta Dobeš , Když český vidlák dostane záchvat inženýrské kreativity, udělá ze staré škodovky zahradní traktůrek. Jižanský redneck obvykle postaví něco o dost zajímavějšího...