Hurá na Jih 12: První rok existence pořadu je důvodem k malé oslavě

Hurá na Jih 12: První rok existence pořadu je důvodem k malé oslavě

Hostem výročního jižanského speciálu je dramaturg Rádia Dixie Petr Jirásek a šéfredaktor webového magazínu RadioDixie.cz Martin Pešek

Dolů

Prosincový „Hurá na Jih“ je tak trochu mimořádný. Protože tímto pořadem uzavíráme první rok existence, pozval jsem si do studia Rádia Dixie dvě zásadní osobnosti tohoto rádia. Majitele a „duši“ Rádia Dixie Martina „Mártyho“ Peška a Petra Jiráska, který má na krku hudební dramaturgii.

Poslechněte si podcast: Co je vlastně to Dixie?

Jednou z kapel, které zazní v první hodině výročního dílu Hurá na Jih, jsou Mocassine Creek. Komentáře netřeba.

V první hodině jsme si povídali o tom, co vedlo Mártyho k založení Rádia Dixie. Co to vůbec to „Dixie“ je. Tím došlo trochu i na politiku a otázku konfederační vlajky, ale pak zase rychle zpět k muzice. Nečekejte ale žádné pikantnosti alá Blesk, nebo TV Nova a podobná „kanální“ média. My jsme seriózní stanice a tak to bude hlavně o hudbě. Na jaké muzice jsme všichni tři vyrůstali, co posloucháme v poslední době a třeba i kterou kapelu, nebo interpreta jsme ještě neviděli naživo a chtěli bychom si to přání splnit ...

Whitey Morgan a jeho 78´s jsou jedni z těch mála opravdových outlaws americké hudební scény. Waylon by měl radost. A tenhle cover slavné písničky Townese Van Zandta stojí za skouknutí.


Poslechněte si podcast: Největší hudební zážitky roku 2015

Ve druhé hodince vysílání pak všichni tři prozradíme, které tři hudební události roku 2015 hodnotíme nejvýše. Každý pěkně sám za sebe. Kde byl, čeho se zúčastnil a co se mu zarylo do paměti, jako to „nej“. Od třetího místa až po ten pomyslný piedestál se zlatou plackou. A že toho bylo v právě končícím roce dost, na to můžete vzít ... co chcete, třeba jed!

Skynyrd v Plzni. Zážitek, který těžko co překoná...

Dalibor Mierva

Dalibor Mierva

Nenápadný, skoro introvert, když ale dojde na SOUTHERN ROCK, šel by na kraj světa. Neúnavný propagátor domácí jižanské rockové scény.

Všechny články autora

Hurá na jih 11: Extrovertní eklektik Josef Buxom Odstrčil

Hurá na jih 11: Extrovertní eklektik Josef Buxom Odstrčil

Dalibor Mierva , Sopka, které neustále hrozí, že svou činností zasype sama sebe. Rozhovor s jednou z klíčových osobností českého southern rocku.

Jak je těžké zahrát Hanka Williamse

Jak je těžké zahrát Hanka Williamse

Michal Bystrov , Film I Saw The Light o životě krále americké country music Hanka Williamse se chystá do kin a hned se kolem něj zvedla vlna emocí. Hanka totiž hraje Angličan!

Popel a prach Warrena Haynese aneb Přemítání stárnoucího rockera o životě a tak vůbec

Popel a prach Warrena Haynese aneb Přemítání stárnoucího rockera o životě a tak vůbec

Martin Pešek , Warren Haynes se na své nové desce Ashes and Dust představuje jako folk-rockový písničkář