Indiáni pod komínem: Nové dealerství Indian a Victory v Pardubicích slavnostně otevřeno

Indiáni pod komínem: Nové dealerství Indian a Victory v Pardubicích slavnostně otevřeno

V USA na sebe Indian a Harley často cení zuby, v Čechách jsou nejlepší kamarádi. Hurá!

Dolů

Začít v dnešní době v téhle zemi podnikat, k tomu musíte mít opravdu silnou motivaci a musíte být i tak trochu blázen. V případě, že hodláte prodávat nové motocykly amerických značek Indian a Victory, to platí minimálně trojnásob. Kluci z firmy Indian1901 Pardubice s.r.o. to moc neřeší a s úsměvem potvrzují fakt, že blázni jsou přece odjakživa. Motocykly legendární značky Indian jsou jejich dlouholetou láskou, zrenovovali jich už spoustu a v kruzích českých veteránistů a motorkářů postižených vášní pro hvězdy a pruhy je zná skoro každý.

Všechno to začalo minulých rok na výstavě Legendy v pražských Bohnicích. V areálu psychiatrické léčebny jsme mezi záplavou nádherných automobilových veteránů a youngtimerů vystavovali i některé kousky z našich sbírek historických předválečných motocyklů Indian, vypráví spolumajitel firmy Petr Liška starší

Jak jsme tak brouzdali tím areálem, zahlédli jsme kousek stranou veliké týpí. Indiáni? To musíme prozkoumat. A byli tam. Na stánku firmy MR43 jsme poprvé naživo viděli nové modely motorek značky, kterou máme pod kůží na celej život, seznámili jsme se s Ondrou Hrůzou, který tenkrát měl značku Indian na starost, a navzájem jsme si prostě padli do oka. My z těch motorek byli úplně hotoví, Ondra hned poznal, že jsme naprostý blázni, stejná krevní skupina a tak padla ta klíčová otázka: 

Proč nemůžou bejt Indiany tady u nás ve východních Čechách?

Odpověď byla stručná. 

Můžou.

No tak jsme šli do toho a výsledek vidíš tady všude kolem.

Po novém sídle firmy nás provázel Petr Liška mladší, který má pod palcem obchod a prodej nových motocyklů: Původně to byla stará kotelna. Barák na spadnutí, prakticky jsme to během patnácti měsíců postavili celý znova, zůstaly jen obvodový zdi. Dole v přízemí je showroom s novýma motorkama Indian a Victory, najdeš tady originální příslušenství z firemních katalogů, oblečení, helmy, prostě všechno, co do autorizovanýho dealerství patří.

Vedle je velká dílna, kde servisujeme nejenom nový motocykly, ale i veterány, děláme tady renovace částečný i kompletní na klíč a to jak motorky, tak auta. Samozřejmě nejenom Indiany, prakticky všechny značky. Harleye, BSA, bavoráky, aerovky, i nějaký americký auta nám tudy už proběhly. Výhodou tohohle místa je spousta placu na parkování přímo v areálu nebo i na ulici před ním, to je fakt príma. Ale spousta práce nás ještě čeká, po chvilkách doděláváme patro, kde bude klubovna Indian Motorcycle Riders Group – posezení, velká plasmová televize, audio soustava, bar, prostě takový relaxační zázemí pro nás i pro kamarády a zákazníky, co k nám přijedou.

Slavností otevření nového dealerství značek Indian a Victory v Pardubicích zabralo celý víkend a o tom, jak to probíhalo, si uděláte nejlepší obrázek z fotek Jaromíra „Zajdy“ Zajíčka, kompletní galerii najdete na jeho webu. Hlavní atrakcí byly samozřejmě předváděcí jízdy nových modelů Indianů a jelikož počasí už ani nemohlo být lepší, jezdilo se furt. Kromě toho bylo pořád na co se koukat a s kým si popovídat, řada z hostů (kterých se mimochodem v areálu „U komína“ vystřídalo přes pět stovek) dorazila i s milými dárky, nechyběl ani originální „indiánský“ dort. Prostě fajn víkend, fajn lidi a vůbec nezáleželo na tom, jestli někdo přijel na Indianu nebo na některém z hordy Harley-Davidsonů. Tak by to mělo být.

Takže pánům z Indian1901 Pardubice přejeme spoustu elánu do dalších let, zástupy spokojených zákazníků, děkujeme za velice příjemně strávené odpoledne a až budete mít cestu kolem, tak se určitě zastavte.  


Martin Pešek

Martin Pešek

Konzervativní Kozoroh na trnité cestě ke splnění svého amerického snu. Tenhle svět potřebuje opravdu trochu víc buranů.

Všechny články autora

Indiánské odpoledne

Indiánské odpoledne

Petr Brábník , Značka Indian se vrací na český trh a obnovuje tak slavnou tradici. Než se podíváme na nejnovější stroje, chtěli jsme na vlastní kůži vyzkoušet, jak se jezdí na nejslavnějších modelech ze "zlatých časů".

Neboj se, Harley-Davidsone, nový Indian Scout ti zákazníky nepřebere

Neboj se, Harley-Davidsone, nový Indian Scout ti zákazníky nepřebere

Petr Brábník , Indian nebo Harley? Souboj vodníků – Scout proti Night Rodu a jedna Dyna Street Bob navrch.

Ta modrá věc je opravdu velká

Ta modrá věc je opravdu velká

Petr Brábník , Slavná značka Indian je zpátky se zbrusu novými motocykly. Jak se jezdí na modelu Chief? Zachoval si tradiční charakter značky? Pojďme to spolu zjistit.