Hurá na Jih 14: Nouze naučila Dalibora housti aneb Dališ sám sobě hostem

Hurá na Jih 14: Nouze naučila Dalibora housti aneb Dališ sám sobě hostem

Únorový díl českého jižanského speciálu Hurá na jih je výjimečný tím, že jeho autor byl okolnostmi donucen vyzpovídat sám sebe.

Dolů


V první hodině únorového pořadu Hurá na jih s pořadovým číslem 2/2016 našim posluchačům představíme dvě písničky z nového alba ostravské kapely The Firedog Prachy, Drogy, Šťabajzny, které kapela vydala v závěru roku 2015. Není to sice pravá southern-rocková kapela, ale komunita českých jižanů ji vzala na milost pro syrový projev a výborný rock´n´roll a boogie s texty, které jsou mnohdy až rockovými básněmi...

Kapela Firedog aneb Hoši jako květ :-)

Poslechněte si podcast: Hurá do Kolína

Ve zbytku první hodiny vysílání si udělám malé promo pro letošní pátý ročník kolínského festivalu „Southern Rock & Blues“.  Tento rok je výjimečný, protože festival bude dvoudenní. Díky tomu se na celkem třech pódiích představí mimo jiné i šest jižanských kapel, z toho tři ze zahraničí. Během vysílání zazní ukázky tvorby všech šesti kapel - Asphalt Horsemen (H), Rebelianci (PL), Bluesable, Bandoleros, Rebel Road (SWE) a Blue Rocket - a s nimi i písnička hlavní blues-rockové hvězdy festivalu, kanadské kapely Monkey Junk. Celý program letošního kolínského festivalu, který proběhne v polovině května, najdete na webu www.rockblueskolin.cz

Poslechněte si podcast: Nouze naučila Dalibora housti aneb Dališ sám sobě hostem

Při přípravě materiálu pro druhou hodinu jsme museli trochu zaimprovizovat. Původně plánovaný rozhovor se členy rožnovské kapely Stetson Pavlem „Staříčkem Golisem“ Goláněm a Richardem „Tashunkou“ Paprskářem se bohužel nepovedlo včas natočit z důvodu napadení výše uvedených umělců nějakým vzduchem poletujícím šmorajzem, tož někdy příště. Takže jsem se do pomyslného křesla pro hosta nakonec posadil sám a využil Mártyho nabídky, že se role kladeče zvídavých otázek ujme on sám. Co nám z toho vzniklo, to už si poslechněte sami.  Prozradím jen to, že během našeho povídání zazní písničky, které mně formovaly a naučily milovat southern rock a došlo i na manželky bývalé a současné. 

Těšit se můžete třeba na kapelu Georgia Sattelites

Vzpomeneme určitě na Zakka Wilda a jeho první sólový projekt Pride & Glory

Dalibor Mierva

Dalibor Mierva

Nenápadný, skoro introvert, když ale dojde na SOUTHERN ROCK, šel by na kraj světa. Neúnavný propagátor domácí jižanské rockové scény.

Všechny články autora

Bemanova Noční můra 10: Pár starých vražd

Bemanova Noční můra 10: Pár starých vražd

Mr. Beman , Písně s tématem hrdelních zločinů. Murder ballads v podání Crooked Still, The Heavy Horses a strýčka hříšníka Uncle Sinnera.

Hurá na Jih 13: Bluesable – ani Schopné blues, ani Modrý sobol...

Hurá na Jih 13: Bluesable – ani Schopné blues, ani Modrý sobol...

Dalibor Mierva , Svérázná partička borců s metalovou minulostí a vyhraněným názorem na southern rock.

Jak je těžké zahrát Hanka Williamse

Jak je těžké zahrát Hanka Williamse

Michal Bystrov , Film I Saw The Light o životě krále americké country music Hanka Williamse se chystá do kin a hned se kolem něj zvedla vlna emocí. Hanka totiž hraje Angličan!