Truck z Texasu ve službách ISIS

Truck z Texasu ve službách ISIS

Když se váš pracovní truck dostane do rukou teroristů, je to trochu k naštvání. Když na něm ale navíc zůstane vaše jméno a telefonní číslo, tak to vážně zkazí den...

Dolů

Mark Oberholzer není terorista a nejspíš mu můžeme věřit, že by ho ani ve snu nenapadlo islámské teroristy podporovat nebo jim snad posílat do Sýrie zbraně a materiál. Ostatně když někdo bydlí v Texas City v Texasu, je dost málo pravděpodobné, že se staně obětí saláfistické indoktrinace.

Proto byl poněkud překvapen a možná dokonce i rozladěn, když se na netu objevil tento obrázek. Je na něm pracovní Ford F-250 jeho instalatérské firmy Mark-1 Plumbing, včetně telefonního čísla. Jenomže na korbě má místo instalatérských trubek poněkud jiné trubky, ve formě protiletadlového dvojčete, s největším pravděpodobností 23 mm kanónu.

Když prodáváte auto, které uveze kanón, sundejte z něj svoje jméno.

Jak k takové věci dojde? Může se vám také stát, že se nevědomky stanete podporovatelem teroristů?

Vlastně ano. Pan Oberholzer totiž svoje auto neprodal nějakému podivnému týpkovi na eBayi, ani ho nenaložil do kontejneru označeného "podpora džihádu". Udělal to, co udělá většina jeho kolegů, když si pracovní truck již žádá náhradu. Odvezl ho k prodejci a nechal ho tam jako protiúčet za nový model.

Bohužel zaměstnanci dealerství neodstranili označení firmy ze dveří. A smůla pokračovala tím, že se milá F-250, patrně po dlouhé sérii přeprodejů, dostala zrovna do rukou syrských teroristů.

Takže poučení pro nás všechny. Při prodeji auta, které dokáže uvézt kanón nebo raketomet, vždy odstraníme svoje jméno a telefonní číslo. Jak by mohl potvrdit Mark Oberholzer po pár stovkách příchozích telefonátů, zrovna tohle není ten typ seznamky, který chcete zkoušet.

Vojta Dobeš

Vojta Dobeš

Automobilový novinář, který o amerických autech nejen píše, ale také s nimi jezdí. S oblibou provokuje svými názory nejen na auta.

Všechny články autora