Hurá na jih VII.: V zaměřovači tentokrát The Cell

Hurá na jih VII.: V zaměřovači tentokrát The Cell

Rozhovor s kapelníkem kapely The Cell Milanem Milatou a rozloučení s Martinem Endlem, kytaristou a zpěvákem The Cell a Slow Fingers.

Dolů

V první hodině červencového vydání pořadu Hurá na Jih VII. přivítáme Milana Milatu, bubeníka a kapelníka pražské kapely The Cell. Povídat si budeme nejen o historii The Cell, o hraní v USA, ale mě osobně (a věřím, že i ostatní fanoušky) nejvíc zajímá, co plánují muzikanti do budoucna. Kapela si prošla úspěšným desetiletým obdobím své existence a od té doby trochu přibrzdila. Co s tím hodlá kapela dělat? Nejen na to by nám měl Milan odpovědět.

Druhou hodinu Hurá na jih VII. jsme původně chtěli věnovat miniprofilu teplické kapely 1202 Station a novinkám z oblasti světového southern-rocku, které se mi letos dostaly do uší. Ovšem osud si to naplánoval jinak, takže si budete muset počkat na srpen.

16.7.2015 k nám dorazila zpráva, že kytarista The Cell Martin Endl již není mezi námi. A tak jsme se rozhodli druhou hodinu pořadu Hurá na jih věnovat právě jemu. Bez nějakého rušivého slovního vstupu si můžete poslechnout dvě ukázky z tvorby kapely Slow Fingers, ve které Martin dělal kapelníka a hrál v souběžně se svou hlavní kapelou The Cell. Od The Cell si pak poslechneme zbytek ukázek druhé hodiny pořadu a budou to písničky ze druhého alba kapely Keepin´On, Rollin´Hard, na jehož natáčení se Martin Endl podílel. Na úplný závěr pak zazní, vyjímečně podruhé v tomto pořadu, písnička The Cell Give Me An Answer, kterou Martin zpívá. Budeme na něj často a dlouho vzpomínat, čest jeho památce ...

R.I.P. Martin Endl

Hurá na Jih VII, 24.7.2015, moderuje Dalibor "Dališ" Mierva

Podcasty obou částí pořadu i jeho starší díly naleznete ZDE

Dalibor Mierva

Dalibor Mierva

Nenápadný, skoro introvert, když ale dojde na SOUTHERN ROCK, šel by na kraj světa. Neúnavný propagátor domácí jižanské rockové scény.

All articles of the author