Hurá na jih V.

Hurá na jih V.

Ve čtvrtek 21. května vás v 19:00 vezme Dališ opět na jih. Do studia si pozval Pavla Hartla ze Spolku přátel jižanského rocku Bruntál.

Dolů

Přestože rozdělení do jednotlivých částí pořadu Hurá na jih zůstane zachováno, host pořadu se zdrží celé tři hodiny a bude jím Pavel Hartl. Doživotní prezident hybernujícího Dixie - Spolku přátel jižanského rocku Bruntál. Povídat si budeme o spolku Dixie, nedávném koncertu Lynyrd Skynyrd a festivalu Southern Rock & Blues Kolín, o festivalu Mlejn, který se uskuteční 20. června apod.

Ve druhé hodince si všechna tři alba k mini profilům vybral Pavel. Nejdříve si poslechneme ukázky z alba talentované kapely, která však nepřežila "dětské nemoci dospívání" Bimbas Band. Album vyšlo v roce 1999 a jmenuje se Divný sny.

Dále si poslechneme tři ukázky z alba moravské kapely Pozdní sběr. Není to sice zrovna southern rock, ale Pavel Hartl nám vysvětlí, proč si tuto kapelu vybral. Posledním albem, ze kterého si poslechneme tři písničky je první album Pumpy- Ozvěny (1983) .

V poslední hodince se budeme opět věnovat novému českému kompilačnímu albu Whiskey & Poslední rebel. Odehrajeme druhou část alba, tedy celých deset písniček a při tom si budeme s Pavlem povídat o domácí southern rockové scéně.
 

  • Hurá na jih V., čtvrtek 21. 5. 2015, 19 - 22 hod
  • Starší díly vysílání naleznete zde
Dalibor Mierva

Dalibor Mierva

Nenápadný, skoro introvert, když ale dojde na SOUTHERN ROCK, šel by na kraj světa. Neúnavný propagátor domácí jižanské rockové scény.

Všechny články autora